Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Filippa Angeldal. Arkivbild.

  Denna artikel ingår för dig som är kund.

  Angeldal kan få debutera i Algarve

  Hyperrutinerade Hedvig Lindahl och Nilla Fischer är åter i fotbollslandslaget till Algarve cup. Men även en debutant: Filippa Angeldal.

  Fyra matcher på åtta dagar mot, i tur och ordning, Kanada, Sydkorea, Ryssland och därefter en placeringsmatch. Det är vad som väntar Peter Gerhardssons landslag i den årliga Algarve cup med start den 28 februari.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

  "Det ska bli roligt. Det är ett lite speciellt upplägg för du vet inte om en förstaplats i gruppen ger final. Vi får ta en match i taget och fokusera mot Kanada först och sedan Sydkorea två dagar senare", säger förbundskapten Peter Gerhardsson till Svenska fotbollförbundets webbplats.

  "Intressant spelare"

  I den 23 spelare stora truppen återfanns alltså 20-åriga mittfältaren Filippa Angeldal, som efter att ha utsetts till mest värdefulla spelare i allsvenskan 2017 har bytt Hammarby mot Linköping – och nu alltså kan få A-landslagsdebutera.

  - En spelare som gjorde det väldigt bra i Hammarby under förra året, har gått till Linköping i år och gjort det väldigt bra på centralt mittfält. En intressant spelare med bra skott och bra längre passning. En spelare vi vill titta närmare på under Algarve, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson till TV4:s Fotbollskanalen.

  Kullashi med igen

  För drygt tre veckor sedan inledde Sverige landslagsåret med att 3–0-besegra Sydafrika i Kapstaden. Då gjorde Loreta Kullashi två mål i det som var hennes landslagsdebut. 18-åringen är med även i Algarve cup-truppen. Åter i landslaget jämfört med den senaste truppen är målvakten Hedvid Lindahl (145 landskamper), mittbacken Nilla Fischer (165 landskamper) och anfallaren Fridolina Rolfö (27 landskamper).

  "Fridolina är tillbaka nu efter en skadesituation. Hon har byggt upp sig i Bayern München och är redo igen", säger Gerhardsson till Svenska fotbollförbundet.