Anna Nordqvist är fortfarande inte helt återställd efter att ha diagnosticerats med körtelfeber.
Anna Nordqvist är fortfarande inte helt återställd efter att ha diagnosticerats med körtelfeber.

Anna Nordqvist: "Måste vara försiktig"

Anna Nordqvist spelar årets sista major, även om hon fortfarande känner av sviterna efter körtelfebern. "Jag skulle nog säga att jag är 85 procent återställd och mår bättre. Men jag måste vara försiktig och inte pusha för hårt"; skriver hon inför Évian Championship.

ANNONS
|

Det har gått ungefär två och en halv månad sedan Anna Nordqvist diagnosticerades med körtelfeber. Att svenskan kan spela högklassig golf ändå visade hon som Europas nyckelspelare i Solheim Cup i augusti, men efter den urladdningen var det läge att dra i handbromsen. Nordqvist lämnade återbud till Canadian Open veckan därpå.

"Jag var helt slut efter Solheim och hade aldrig kunnat återhämta mig och ta mig igenom tävlingen i Kanada. Tvåveckorsperioden med vila efter Solheim Cup hjälpte mig mycket i tillfrisknandet", skriver Nordqvist i ett mejl till TT.

Dämpar förväntningarna

Förra veckan tävlade 30-åringen igen i Indianapolis, där hon missade kvalgränsen, och på torsdagen inleds årets femte och sista major i franska Évian-les-Bains. Anna Nordqvist är rankad 13:e i världen och Europas starkast lysande stjärna på papperet, men att hon i nuläget ska kunna bryta den fyraåriga europeiska segertorkan i majortävlingar är inte sannolikt.

ANNONS

"Jag kan inte ha alltför stora förväntningar på mig själv och mina resultat just nu, även om jag är en tävlingsmänniska och verkligen vill prestera. Jag har sagt tidigare att ett av mina stora mål är att vinna en till major. Men konkurrensen är stenhård och det ska mycket till just nu för att nå hela vägen, eftersom jag har missat mycket viktig träning och spel de senaste månaderna", skriver Nordqvist, som vann sin hittills enda majortitel i LPGA-mästerskapet 2009.

Tävlar till november

Återhämtningen från körtelfebern tar tid och Anna Nordqvist har fått stränga order om att skippa fysträningen och dra ner på all träning över huvud taget. Men mellan viloperioderna räknar Nordqvist med att klämma in ett gäng tävlingar till, innan det är dags att sätta punkt för säsongen.

"Jag planerar att spela fyra tävlingar i Asien i höst och avsluta med LPGA-tourfinalen (i Naples, Florida, i mitten av november), innan jag tar nya tag med en bättre hälsa inför nästa år. Spelet har känts bra stora delar av året, så jag hoppas kunna få avsluta säsongen med några bra tävlingar. Men just nu är fortfarande fokus på att bli helt frisk".

TT
Fakta: Évian Championship

Fem svenskor finns med i startfältet i Évian Championship, tävlingen som har haft majorstatus sedan 2013.

Starttiderna på torsdagen: 8.18: Johanna Gustavsson, 8.40: Pernilla Lindberg, 12.25: Madelene Sagström, 13.20: Anna Nordqvist, 13.31: Caroline Hedwall.

Fakta: De senaste majorsegrarna

Norska Suzann Pettersen vann Évian Championship 2013, men sedan dess har 19 majortävlingar spelats utan europeiska segrare. Vinnarna har i stället kommit från Sydkorea (9 gånger), USA (6), Nya Zeeland (2), Kanada (1) och Thailand (1).

Regerande mästare i majortävlingarna:

ANA Inspiration: Ryu So-Yeon, Sydkorea.

PGA-mästerskapet: Danielle Kang, USA.

US Open: Park Sung-Hyun, Sydkorea.

British Open: Kim In-Kyung, Sydkorea.

Évian Championship: Chun In-Gee, Sydkorea.

ANNONS