Sassuolos Alessandro Matri firar ett av Sassuolos mål mot historiskt usla Benevento i Serie A.

Armenteros blåst på historisk poängräddning

Ett insläppt mål i den 94:e minuten blåste målskytten Samuel Armenteros på hjälterollen för Benevento mot Sassuolo. I Serie A-toppen åkte Juventus på en tung förlust borta mot Sampdoria.

|

Svenske anfallaren Samuel Armenteros var på väg att skriva in sig i Beneventos historieböcker. Hans kvitteringsmål till 1–1 i den 65:e minuten mot Sassuolo såg ut att ge nykomlingen dess första poäng i Serie A efter tolv raka förluster. Men efter osannolik dramatik i slutskedet blev Benevento återigen utan poäng.

I den 92:a minuten fick Beneventos mittback Andrea Costa hjärnsläpp när han försökte vinna en höjdduell med handen. En av säsongens mest solklara straffar. Men Sassuolos Domenico Berardi dundrade straffen i ribban.

Kalldusch

I den 94:e minuten kom dock kallduschen. På en hörna för Sassuolo nickade Federico Peluso in gästernas matchavgörande 2–1-mål.

Benevento hade redan stått för den sämsta säsongsinledningen någonsin av en Serie A-klubb. 13 raka förluster innebär även att klubben nu är sämst sett till de fem största ligorna i Europa, rapporterar Marca. Manchester Uniteds upplaga 1931 hade tolv raka förluster från säsongsstart.

För Armenteros var det karriärens första mål i Serie A sedan flytten från Heracles i somras. Armenteros har fått blandat med speltid under debutsäsongen men fick chansen från start mot Sassuolo.

Ledsen Buffon avstod

Juventus fick klara sig utan Gianluigi Buffon och Andrea Barzagli mot Sampdoria. De italienska landslagsspelarna avstod matchen eftersom de inte hade kommit över förlusten mot Sverige.

- De var på väg mot sitt sjätte raka VM, men misslyckades. Det är självklart en enorm besvikelse, förklarade Juventus-tränaren Massimiliano Allegri enligt Aftonbladet.

Utan Buffon och Barzagli hamnade Juventus i ett 0–3-underläge. Gonzalo Higuain och Paulo Dybala reducerade med sena mål men gästerna hann inte forcera in en kvittering.

Juventus är fyra poäng efter serieledaren Napoli, som tidigare besegrat Milan med 2–1.

Juventus fick också se sig passerade av Inter när omgången summerades. Argentinske lagkaptenen Mauro Icardi blev, som flera gånger förr under hösten, stor matchhjälte när han gjorde båda målen i 2–0-segern mot Atalanta.