Romas Diego Perotti (till vänster) firar 1–0-målet mot Karabach när Roma tog sig vidare till åttondelsfinal.

Atletico utslagna – Roma och Juventus vidare

Atletico Madrid är utslagna ur Champions League. Samtidigt klarade både Roma och Juventus sina sista test i jakten på åttondelsfinalsspel.

|

Atletico Madrids Champions League-öde kändes egentligen mer eller mindre förseglat redan innan tisdagens avslutande omgång. Trots allt kändes en Karabachpoäng i Rom lika trolig på förhand som en svensk midsommarhelg utan regn.

Roma höll hela vägen

När azerbajdzjanerna hade 0–0 i paus fanns ändå en strimma hopp hos spanjorerna.

När Saul nickade in en 1–0-ledning för sitt Atletico timmen in i bortamötet med Chelsea så hade dock även Roma hunnit ta ledningen genom Diego Perotti.

Länge såg också ledningen bergssäker ut.

Från tomma intet hittade dock Karabach ett gyllene kvitteringsläge i slutminuterna. Nicken från nära håll gick dock rakt i famnen på Romamålvakten Alisson.

Närmare än så var dock aldrig Roma från att missa segern och åttondelsfinalplatsen.

Det innebar inte bara att Roma höll undan för Atletico, som i stället får sikta in sig på Europa League-slutspel. Segern innebar också att man lyckades ta hem gruppsegern före Chelsea. Även om ett redan åttondelsfinalklart Chelsea lyckades hitta en kvittering mot Atletico genom ett Stefan Savic-självmål tog Roma förstaplatsen på inbördes möten.

Juventus vidare

För Juventus del skulle seger borta mot Olympiakos räcka för avancemang till åttondelsfinal. När Alex Sandro serverade en fri Juan Cuadrado framför mål så tog man ett stort kliv mot det som man behövde. Federico Bernadeschi fastställde slutresultatet 2–0 i slutminuterna och skickade Juventus vidare i turneringen. Då Barcelona gjorde sitt och vann med 2–0 hemma mot Sporting hade det dock inte spelat någon roll vad Juventus hittat på i sin match oavsett.

I Manchester spelade Victor Nilsson Lindelöf 90 minuter när hans United vände och vann med 2–1 mot CSKA Moskva.

Vändningen levererades med expressfart.

Först kvittering genom Romelu Lukaku i minut 64, följt av Marcus Rashfords ledningsmål mindre än två minuter senare. Manchester United vann därmed gruppen och får sällskap av Basel i åttondelsfinal, som lyckades besegra Benfica på bortaplan med 2–0. Alexander Fransson fick hoppa in i slutminuterna för den schweiziska klubben.

- Vi kontrollerar matchen på ett bra sätt och gör en bra match. Vi visar styrka även där. Vi släpper in ett mål och kommer ut och visar vad vi vill i den här matchen, säger Nilsson Lindelöf till Viasat.

Fakta: Klara för åttondelsfinal

Klara för åttondelsfinal: Barcelona, Bayern München, Besiktas, Chelsea, Manchester City, Paris SG, Real Madrid, Tottenham, Manchester United, Basel, Roma, Juventus.

Atletico Madrid, CSKA Moskva, Sporting Lissabon och Celtic går in i Europa League då de slutade trea i sina respektive grupper.