Brynäs sparkar Roger Melin

SHL-klubben Brynäs sparkar tränaren Roger Melin. Det skriver Gävleklubben i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

En svag start på årets SHL nådde sin kulmen i och med torsdagens 2–8-förlust hemma mot Skellefteå. Matchen satte också punkt för Roger Melins tid som Brynästränare.

Gävleklubben meddelar nu att den rutinerade tränaren får lämna sitt uppdrag med omedelbar verkan.

"Det är tyvärr ett misslyckande för oss i Brynäs, vi har inte nått resultat och uppsatta förväntningar. Det har varit ett tufft beslut, för som alltid finns det en människa bakom, men det är också en del av vår bransch", säger Stefan Bengtzén, sportchef, i pressmeddelandet.

Redan under lördagen ska Brynäs åter möta Skellefteå, denna gång på bortais. Då kommer laget att ledas av assisterande tränaren Tommy Sjödin och videocoachen Janne Larsson, som blir den akuta, temporära lösningen för förra säsongens SHL-finalister.

ANNONS

"Mitt huvudfokus ligger just nu i att hitta en ny huvudtränare", säger Stefan Bengtzén.

Roger Melin var inne på sin andra sejour i Brynäs, efter att ha tagit över rodret från Thomas Berglund inför denna säsong. Med blott sju poäng på åtta matcher ligger klubben för tillfället näst sist i serien.

TT
Fakta: Roger Melin

Ålder: 61.

Född: Enköping.

Klubbar som tränare: Enköping, RA 73, Väsby, Hammarby, Arlanda, Brynäs, Rögle, Linköping, Färjestad, Frölunda, AIK, Linköping, AIK.

Klubbar som spelare: Väsby, AIK, Örebro, Minnesota North Stars, Oklahoma City Sars, Nashville South Stars, Hammarby, Enköping.

Källa: DN

ANNONS