Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Brynäs sparkar Roger Melin

SHL-klubben Brynäs sparkar tränaren Roger Melin.

En svag start på årets SHL nådde sin kulmen i och med 2–8-förlusten hemma mot Skellefteå. Matchen satte också punkt för Roger Melins tid som Brynästränare.

Dagen efter storförlusten fick Melin sparken.

"Det är tyvärr ett misslyckande för oss i Brynäs, vi har inte nått resultat och uppsatta förväntningar. Det har varit ett tufft beslut, för som alltid finns det en människa bakom, men det är också en del av vår bransch", säger Stefan Bengtzén, sportchef, i pressmeddelandet.

"Välbehövlig vila"

Roger Melin själv förstår varför Brynäsledningen valde att agera men är relativt fåordig när det kommer till vad han själv tycker om beslutet.

- Det är väl förståeligt att de vill göra något när vi inte har lyckats under inledningen. Jag har inget mer att säga än att jag förstår att de vill göra något, säger Melin till Expressen.

Tränarkarriären kan nu vara över för 61-åringen.

- Jag skulle leda Brynäs de här två åren och göra något riktigt roligt under de sista åren som tränare. Men jag vet inte, nu blev det väldigt tidigt. Jag ska i alla fall ta en välbehövlig vila nu och sen får vi se vad som händer.

Temporär lösning

Redan på lördagen ska Brynäs åter möta Skellefteå, denna gång på bortais. Då kommer laget att ledas av assisterande tränaren Tommy Sjödin och videocoachen Janne Larsson, som blir den akuta, temporära lösningen för förra säsongens SHL-finalister.

"Mitt huvudfokus ligger just nu i att hitta en ny huvudtränare", säger Stefan Bengtzén.

Roger Melin var inne på sin andra sejour i Brynäs, efter att ha tagit över rodret från Thomas Berglund inför denna säsong. Med blott sju poäng på åtta matcher ligger klubben för tillfället näst sist i serien.

Fakta: Roger Melin

Ålder: 61.

Född: Enköping.

Klubbar som tränare: Enköping, RA 73, Väsby, Hammarby, Arlanda, Brynäs, Rögle, Linköping, Färjestad, Frölunda, AIK, Linköping, AIK.

Klubbar som spelare: Väsby, AIK, Örebro, Minnesota North Stars, Oklahoma City Stars, Nashville South Stars, Hammarby, Enköping.

Källa: DN

MEST LÄST