Patrick Cehlin, mitten, var en av Luleå tongivande spelare i Luleås 2–1-seger, efter straffar, mot Djurgården.

Cehlin sänkte sin förra klubb

|

Fjolårets fyra matcher behövde förlängning eller straffar för att få fram en vinnare.

Samma visa gällde i årets första möte, som Luleå vann med 2–1 mot Djurgården efter straffar.

Mötets store vinnare: Patrick Cehlin.

Den förre djurgårdsspelaren satte 1–0-målet 8.47 in i tredje perioden och var tillsammans med lagkamraten Einar Emanuelsson de enda spelarna som hittade rätt i straffläggningen.

- Det var inget skönspel. Vi kan kräva mycket mer av varandra men vi får med oss två poäng, och det är bra, sade Cehlin till Cmore.

Efter två stela och krampaktiga perioder hittade hemmalaget rätt i tredje. Mitt i gästernas starka press fick Cehlin chansen. Forwarden vände sig snabbt om, drog till och såg sedan pucken smita in vid Adam Reideborns första stolpen.

Med 1.55 kvar av perioden kvitterade René Bourque. Efter en mållös förlängning väntade straffar – och där var Luleå kyligast.

För Luleå, fyra poäng på tre matcher, väntar HV71 hemma på torsdag. För Djurgården, tre poäng på tre matcher, är det ett bortamöte med Brynäs som väntar, även den matchen spelas på torsdag.