"Det känns oerhört bittert"

|

På onsdagskvällen ställde sig Kalmar FF till den radda av allsvenska lag som misslyckats i Champions league. Trots att det blev seger med 3-1 mot Debrecen, räckte det inte för att ta sig vidare till den tredje kvalomgången.

Förra onsdagen förlorade Kalmar FF i den ungerska sommarhettan mot Debrecen med 2-0. Det krävdes alltså minst tre mål från Kalmars sida för att vända på steken och ta sig vidare i turneringen.

Men den verkligheten ändrade Debrecen på redan efter 13 minuters spel på Fredriksskans, då Joszef Varga gav ungrarna ledningen. Kalmar behövde därmed göra hela fyra mål för att ta sig vidare.

Efter en trög inledning på matchen började dock Kalmar komma igång och Rasmus Elm gav nytt hopp när han prickade in kvitteringen.

När sedan Daniel Mendes gjorde 2-1, så tände matchen till rejält igen.

2-1 blev också halvtidsresultatet, men det borde kanske kommit ett kalmarmål till. I slutet av första halvlek tog sig Daniel Mendes förbi Debrecens målvakt Vukasin Poleksic som fällde Mendes. Solklar straff tyckte alla på Fredriksskans och drog igång en rejäl visslingskonsert.

Det blev ingen straff den gången, i stället kom den 30 minuter in andra halvlek när inbytte Ricardo Santos gick omkull i straffområdet. Rasmus Elm förvaltade straffen på bästa sätt.

Men det blev inget fjärde mål och därmed tog Kalmars Europaäventyr slut den här onsdagskvällen.