Djurgårdens Andrea Dalen har gjort fem mål så här långt på säsongen. Arkivbild.

Djurgården vann hockeyderbyt

|

Efter en tung säsongsstart har Djurgården kommit igång i SDHL. Efter 3–2 mot Modo på fredagen följde man upp med 2–0 i derbyt mot AIK på lördagen.

Efter en mållös förstaperiod prickade Sofie Lundin in sitt första mål för säsongen innan Andrea Dalen satte sitt femte fram till 2–0 efter åtta minuters spel i andra perioden. Två minuter senare missade Josefine Jakobsen chansen att öka på målskörden när hennes straff räddades och 2–0 stod sig tiden ut.

Djurgården har tolv poäng efter tio matcher. AIK har åtta men har bara spelat sju matcher.

Luleå tog en stark 5–1-seger borta mot Leksand där Jenni Hiirikoski och Emma Nordin blev tvåmålsskyttar. Den senare är nu uppe i sju mål. Linköping är på samma poäng som Luleå efter 6–0 borta mot SDE. Pernilla Winberg gjorde två mål och två assist.

I Jönköping vann HV71 mot Göteborg med 3–0 efter två mål av Riikka Välilä, och hänger på Linköping och Luleå i toppen, en poäng bakom. Nykomlingen Göteborg står på tio raka förluster och har redan åtta poäng upp till AIK ovanför nedflyttningsstrecket.