Manchester Citys målvakt Ederson fick bäras ut på bår sedan han träffats i ansiktet av en våldsam spark.

Ederson knockades: "Inget är brutet"

Sadio Manés våldsamma satsning knockade målvakten Ederson som fick bäras ut på bår. Den otäcka smällen gav ett långt speluppehåll på Etihad Stadium i mötet mellan Manchester City och Liverpool. City vann matchen med 5–0 – men Manchester United behåller serieledningen.

|

Enligt de första rapporterna fick Ederson sys med några stygn och BBC uppgav att han kunde ha drabbats av käkbensfrakturer. Men i slutet av matchen visade sig Ederson i närheten av Manchester Citys avbytarbås.

- Enligt läkaren är inget brutet, säger Manchester Citys manager Pep Guardiola på presskonferensen.

Den otäcka händelsen ägde rum i slutet av den första halvleken. Ederson, ny från Benfica, gick ut för att ta bollen. Från sidan kom Sadio Mané. De två såg inte varandra. Liverpools anfallare kom för sent in i duellen och träffade med sin höga spark Citys målvakt rätt i ansiktet med dobbarna före.

Ederson sjönk ihop och Mané fick rött kort av domaren Jonathan Moss, som lade till åtta minuter i den första halvleken.

Liverpools manager Jürgen Klopp tyckte att domslutet var för hårt.

- Jag tycker inte att det var ett rött kort. Sadio såg inte målvakten. Det som hände var en olycka.

Sex minuter in på tilläggstiden nickade Gabriel Jesus in 2–0 till City. Sergio Agüero gav City ledningen halvägs in i första halvlek, när han kom fri och rullade in sitt 124:e mål i Premier League. Ingen annan icke-europé har gjort fler mål i ligan.

Lyckat inhopp

City ökade till 5–0 efter pausen efter ännu ett mål av Gabriel Jesus och två raka av inhopparen Leroy Sané.

En rejäl smäll för Liverpool och allt annat än den debut Alex Oxlade-Chamberlain hoppats på. Den förre Arsenalspelaren kom in på planen efter pausen och han har nu förlorat två matcher i rad med sammanlagt 0–9 – mot och med Liverpool.

Citys storseger gav serieledning för några timmar, tills Manchester United spelade 2–2 borta mot Stoke och klev förbi.

Båda står på tio poäng, men United har bättre målskillnad. Marcus Rashfords och Romelu Lukakus mål såg ett tag ut att räcka till fjärde raka segern men med sitt andra mål i matchen kvitterade Maxim Choupo-Moting för Stoke.

Landslagsmittbacken Victor Nilsson Lindelöf stod utanför Uniteds trupp.

Arsenal studsade tillbaka efter förnedringen mot Liverpool och vann bekvämt hemma mot Bournemouth med 3–0. Danny Welbeck (två mål) och Alexandre Lacazette nätade.

Två av Kane

På Goodison Park bjöd Tottenham och Harry Kane på en urladdning. Kanes två mål var säsongens första. Christian Eriksen gjorde ett när Spurs vann mot Everton med 3–0.

Alvaro Morata och N'Golo Kanté förde Chelsea till 2–0 borta mot Leicester innan Jamie Vardy reducerade på straff.

Nykomlingen Brighton tog första segern, 3–1 hemma mot West Bromwich, tack vare Pascal Gross (två) och Tomer Hemeds mål.

Southamptons första förlust i höst kom hemma mot Watford som vann med 2–0.