Washingtons Nicklas Bäckström firar sitt efterlängtade mål efter en 21 matcher lång måltorka.

Efterlängtat mål av Bäckström

Nicklas Bäckström fick in en fullträff efter den långa måltorkan, i matchen mellan Washington och Chicago. Torontos William Nylander satte den avgörande straffen när laget vann över Calgary.

|

Nicklas Bäckström gjorde ett efterlängtat mål och två assist när Washington övertygande vann med 6–2 över Chicago på bortaplan.

Bäckström hade inte gjort mål på 21 matcher när han satte pucken bakom Anton Forsberg i Chicago-målet.

Alexander Ovetjkin passade fram till Bäckström som stod placerad framför mål. Även Tom Wilson noterades för assist. Bäckströms kedjekamrater hade en plan innan matchen för att hjälpa honom att bryta måltorkan.

Hjälpsamma kedjekamrater

- Det är roligt men jag och Tom (Wilson) pratade i dag och sade att vi skulle hjälpa "Bäckis", och vi gjorde det och han gjorde mål. Han är ingen målskytt. Han är mer av en passare, han gillar att passa, men det är kul att få in honom i målprotokollet, säger Ovetjkin enligt AP.

Bäckström, som inte gjort mål sedan den 14 oktober i Philadelphia, skrattade när han fick höra om lagkamraternas plan.

- Det är bäst att de hjälper mig. De spelade bra båda två. Det var ett bra sätt att börja matchen, och vi fortsatte att köra på, säger Bäckström enligt AP.

Några minuter efter 1–0-målet noterades han och en annan svensk, Christian Djoos, för assist när Tom Wilson drygade ut ledningen.

Bäckströms andra assist kom i slutet av den andra perioden när Brett Connolly satte 4–1.

Bäckström utsågs till en av matchens bästa spelare tillsammans med Ovetjkin som fortsätter att plocka poäng. Ett mål och tre assist blev hans facit för matchen.

Anton Forsberg som ersatte en skadad Corey Crawford i Chicago-målet blev utbytt efter Ovetjkins 3–0-mål i den första perioden. Han släppte in tre mål på tio skott. Chicago har nu förlorat fem matcher i rad.

Braden Holtby gjorde 37 räddningar för Washington, som nu har vunnit tre raka matcher.

Nylander avgjorde

Det stod 1–1 efter ordinarie matchtid i mötet mellan Toronto och Calgary och matchen gick slutligen till straffar. Auston Matthews satte sin straff och även Matthew Tkachuk, innan det var Nylanders tur. Han var den sjunde spelaren att kliva fram och satte snyggt pucken på backhand, efter att ha väntat ut Mike Smith i målet.

Nylander utsågs till matchens bästa spelare, tillsammans med de båda lagens målvakter, enligt NHL:s sajt.

Torontos målvakt Frederik Andersen gjorde hela 47 räddningar och Mike Smith 28.

Vinsten innebär att Toronto flyttar upp till en andraplats i Eastern Conference, tre poäng bakom Tampa Bay.