Klubbmärke IK Frej Täby. Arkivbild.
Klubbmärke IK Frej Täby. Arkivbild.

Ekonomin tvingar krisande Frej till omorganisation

Nedflyttningshotade superettan-klubben Frej har även ett ekonomiskt konkursläge. På ett extra årsmöte klubbades igenom att övriga sektioner ska skyddas genom att drivas i ideella föreningar separat från herrfotbollen, klubbens enda elitverksamhet.

ANNONS
|

Tidigare låg allt under samma tak. Efter förändringen kommer inte herrverksamhetens ekonomi påverka övriga sektioner i föreningen från Täby, norr om Stockholm.

- Just nu finns det alldeles för stor risk att det kan drabba de andra verksamheterna och det är därför vi gör det här, säger klubbens ordförande Per Magnusson till TT.

- Elitverksamheten blir en egen juridisk person och så kommer de övriga verksamheterna att ligga i separata ideella föreningar. Så håller vi ihop verksamheten med en alliansförening, vilket är en inte ovanlig lösning för idrottsföreningar.

ANNONS

Enligt uppgifter till Norrortssportens webbplats används det egna kapitalet på 400 000 kronor, som övriga sektioner dragit in, till herrverksamheten. Men det dementerar Magnusson.

- Nej, det stämmer inte. Vi kommer att bilda nya föreningar, så kommer elitherrfotbollen ligga kvar i den befintliga föreningen. Vi kommer inte att föra över något till herr som hör till de övriga sektionerna.

En extra medlemsavgift, en engångssumma på 500 kronor utöver den vanliga medlemsavgiften, ska betalas av medlemmarna i ungdom–, dam– och innebandysektionerna för att starta deras nya ideella föreningar.

- Det behövs ett visst startkapital för det.

TT: Hur stort var stödet från medlemmarna?

- Det fanns vissa detaljer som det fanns olika uppfattningar kring, men i stort sett var inriktningen helt enhällig.

ANNONS
TT
ANNONS