En storseger närmare slutmålet

Två matcher står mellan Kropps och seriesegern. Det sistnämnda vill Sarah Börjesson inte tänka på.
– Då blir jag stressad, säger högernian.

ANNONS
|

Söndagens division 2-match mellan Kropps och HK Country var närmast en transportsträcka. Nästjumbon från Skövde hade inte mycket att sätta emot tabellettan från Uddevalla.

Sex måls ledning i paus blev till 15 vid full tid.

Skuggande tabelltvåan Alingsås HK har en hängmatch och fyra poäng upp. Det innebär att minst tre Kroppspoäng på de avslutade matcherna mot Skara och Skåre säkrar seriesegern och uppflyttning till division 1.

Det är målet för Kropps, men det är inte det närmaste målet.

– Såklart finns det i huvudet men jag tar en match i taget och tänker inte på det så mycket för då blir jag stressad. Då tänker jag på allt annat än det jag borde, säger Sarah Börjesson som har kommit tvåa i allsvenskan och vunnit "någon serie på juniornivå" tidigare i handbollskarriären.

ANNONS

Blir du påmind om seriesegern?

– Ja, det är klart att folk frågar hur det går och om vi redan har vunnit, men det är två viktiga matcher kvar.

Förra säsongen var det en jämn kamp i toppen av samma serie och då var det Hallby som vann – på målskillnad. Kropps fick kvala till division 1 men räckte inte hela vägen.

– Vi fick lite insikt i att varje match är viktig för då kunde vi ta två poäng sket i hur vi vann. Vi har blivit klokare, varje pass och varje mål är viktigare. Efter förra matchen mot Alingsås sa vi till varandra: viljan att vinna ska vara större än rädslan att förlora, säger Sarah Börjesson.

Hur kommer det att gå, vinner ni serien?

– Om du frågar mig så tror jag det. Jag hoppas det.

Fakta: Matchen

Division 2 västsvenska norra

Kropps–HK Country 34–19 (17–11)

Mål, Kropps: Sarah Börjesson 8, Julia Olsson 6, Olivia Nyman 5, Ellen Wramstedt 5, Lisa Olsson 4, Charlotte Brink 4, Sofia Adolfsson 2

Publik: 119

Här hittar du aktuell tabell och resultat.

ANNONS