Sarah Sjöström. Arkivbild.
Sarah Sjöström. Arkivbild.

Energin tillbaka hos Sjöström

En sliten Sarah Sjöström bröt kortbane-SM i lördags – men nu är simstjärnan redo för världscupavslutningen i Asien.

ANNONS
|

På tisdag sätter sig den svenska världscupledaren på planet till Peking där den första av de tre avslutande världscupdeltävlingarna ska avgöras med start på fredag.

Det blir ett hektiskt slut på världscupen. Inom loppet av tio dagar kläms sex tävlingsdagar in tillsammans med långa flygresor mellan Peking (tävlingar fredag–lördag), Tokyo (14–15/11) och Singapore (18–19/11).

Hon simmade fyra lopp på SM i Jönköping fredag och lördag och när guldloppet på 200 meter fritt inte kändes bra bestämde hon sig för att stå över söndagen. Sjöströms guldtid på 200 meter fritt, 1.54,10, var nästan fyra sekunder över hennes personliga rekord.

- Det kom inte av sig själv i det loppet, jag fick kämpa mig i mål. Då ville jag hellre åka hem och vila, det känns viktigt att inte vara sliten när jag sätter mig på flyget till Peking, säger hon.

ANNONS

Sjöström utsågs i torsdags till årets idrottskvinna i Europa vid en gala i Prag och leder världscupen med 87 poängs marginal före de fem senaste årens vinnare Katinka Hosszu, Ungern.

- Det ska bli kul och spännande. Förhoppningsvis känns det lite lättare att simma på världscupen än i SM. Med några vilodagar så tror jag att jag ska kunna simma riktigt fort, säger hon.

TT
ANNONS