Harry Kane jublar efter slutsignalen, som förkunnade Englands gruppseger i Nations League.

England och Schweiz vände och vann

England vände, vann och tog gruppsegern i Nations League. Det gjorde Schweiz också, desto mer markant och överraskande, i en svängig, avslutande matchdag i A-divisionen

|

Den avslutande matchen i grupp fyra i Nations Leagues A-division mellan England och Kroatien var på alla sätt och vis en match med allt på spel. Vinst innebar gruppseger och Nations League-finalspel. Förlust innebar sistaplats och degradering till b-divisionen. Oavgjort? Då skulle det tredje laget i gruppen, Spanien, ta förstaplatsen.

Det blev till slut England som vann med 2–1 – men det satt långt inne.

När Andrej Kramaric vände, vred och sköt in 1–0 till Kroatien i den andra halvleken såg det ut som att laget var på väg mot slutspel och seger.

England ville dock annat.

Först kvitterade Jesse Lingard i den 78:e minuten, fem minuter efter att ha bytts in i matchen. Och i den 85:e minuten prickade Harry Kane rätt, efter sju raka landskamper utan mål, och skickade England vidare.

I Nations League-slutspelet nästa år väntar, något överraskande, bland annat Schweiz.

Inför avslutningen av grupp två i A-divisionen så behövde Schweiz vinna hemma mot VM-bronsmedaljören Belgien. Och det såg mörkt ut när Thorgan Hazard med dubbla mål gav belgarna en 2–0-ledning i första halvlek.

Det här skulle dock bli en målfest utan dess like.

Innan halvtidspaus hade Schweiz vänt till 3–2. När slutsignalen gick hade Schweiz, som inte fick hål på Sverige i VM-åttondelsfinalen i somras, vunnit med hela 5–2, efter att Haris Seferovic både fastställt sitt hattrick och slutresultatet i 84:e minuten.

Därmed norpade Schweiz gruppsegern före belgarna.

I matchen mellan Ungern och Finland i C-divisionen blev det ungersk seger med 2–0. Finland hade dock redan innan avslutningen säkrat sin gruppseger.