Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Ljungskile SK och Uddevalla kommun är överens om avtalet som reglerar ersättning för markköpet.

Ett steg närmare tennisbanor i Ljungskile

Ljungskile SK är överens med Uddevalla kommun om avtalet kring tennisbanorna som nu kan börja byggas före sommaren.

Ärendet med tennisbanorna i Ljungskile har pågått sedan 2012. Nu är det dock på väg att lösas definitivt. Ljungskile SK har nämligen skrivit på ett avtal med kommunen om ekonomisk ersättning för den mark föreningen överlåter till kommunen. Ärendet ska upp på kommunfullmäktige den 14 mars för beslut.

Något justerat avtal

Avtalet är något justerat jämfört med det som lades fram på kommunstyrelsens sammanträde den 28 februari. Totaltsumman är densamma men det nya avtalet innebär att Ljungskile får 300 000 kronor för marken och 646 000 kronor för de ombyggnationer som måste göras och som föreningen måste visa kvitto för.

– Totalsumman är densamma och principen är densamma. Det är jätteskönt att vi nu får till förutsättningar för tennisklubben att komma i gång med sina nya banor. Ingen av oss har anledning att vara stolta över att handläggningen har tagit så lång tid, säger kommunalrådet Ingemar Samuelsson (S).

För tennisföreningens skull

Ljungskile SK har hela tiden menat att det hela handlar om en fastighetsaffär och att hela summan ska betalas ut som ett engångsbelopp. Att föreningen nu ändå skriver på det nya avtalet beror på en enda sak.

– Vårt enda skäl att skriva på avtalet med villkoren som kommunen dikterat är att vi inte vill äventyra att det ska bli tennisbanor före sommaren. I grunden är vi inte nöjda, säger Erland Holmdahl.

Finns det en risk att beslutet inte går igenom på KF?

– Det finns inget som talar för att detta inte går igenom. Kommunstyrelsen hade majoritet för detta i februari och jag tror att detta kan få ännu bredare majoritet nu, säger Ingemar Samuelsson.

Läs också: Det gick tydligen att komma överens

Oppositionsrådet Carin Ramneskär tycker också det är skönt att ärendet nu ser ut att få en lösning.

– Det är positivt att vi nu fått till en lösning som parterna är med på. Det har tagit alldeles för lång tid. Jag satt som ordförande i Uddevallahem 2012 när vi köpte marken där banorna låg för att bygga bostäder. Det är redan slutbesiktigat och folk har flyttat in sedan ett år tillbaka, säger Ramneskär.

Vågar inte jubla

Ljungskile Tennisförening har väntat länge på sina nya utomhusbanor och verksamheten har blivit lidande de senaste åren. Nu ser dock en lösning ut att vara på väg och föreningen är redo att börja bygga så fort det blir klartecken. Han vågar dock inte jubla förrän beslutet är taget i kommunfullmäktige.

– Avtalet är påskrivet och vi är naturligtvis väldigt glada för att LSK och kommunen kommit överens, men det definitiva beslutet måste komma innan jag kommenterar detta vidare, säger Sten Jacobson.