Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

171013-shlfalk-546209_se.bhn_1.jpg
Nichlas Falk svimmade under sitt tacktal efter att hans tröja hissades upp i taket före SHL-matchen mellan Djurgården och Färjestad.

Falk drabbades av hjärtflimmer – sjukskrivs

Akut hjärtflimmer låg bakom Nichlas Falks kollaps under hans hyllningsceremoni på Hovet. Södertäljetränaren missar nu kvällens match och sjukskrivs tillsvidare.

Södertäljes huvudtränare, tidigare Djurgårdsstjärnan Nichlas Falk, fick stanna kvar på sjukhus över natten efter att i går ha fallit ihop i samband med att hans tröja skulle hissas upp i taket av Djurgården.

Det har nu konstaterats att Falk drabbades av akut hjärtflimmer vilket ledde till ett blodtrycksfall.

"Man har med hjälp av EKG konstaterat att Nichlas har drabbats av ett akut hjärtflimmer. Detta medför att hjärtat inte förmår att hålla blodtrycket uppe vilket resulterade i att han svimmade under ceremonin. Medicinering är insatt och vidare utredning påbörjas i morgon (läs: fredag)", skriver Djurgården hockey på sin hemsida.

Det var när Falk höll sitt tacktal i samband med att tröja nummer 16 skulle pensioneras, inför SHL-matchen Djurgården–Färjestad på Hovet, som han föll ihop. Han lyckades resa sig och slutförde ceremonin, men kollapsade på nytt innan han fördes till sjukhus.

Södertälje, som Nichlas Falk har huvudansvaret för sedan Mats Waltin fick sparken nyligen, spelar hemma mot Oskarshamn i kväll.

Assisterande coachen Dennis Bozic kommer tillsammans med skadade lagkaptenen Nicklas Grossmann att leda laget enligt klubbens hemsida. Vad som händer därefter är oklart, då de också skriver att Falk kommer att sjukskrivas tillsvidare.

- Det viktigaste i det här läget är Nichlas hälsa. Samtidigt jobbar vi på en lösning, säger Fredrik Gustavell, kommunikationsansvarig i klubben, till TT.

MEST LÄST