Svenska mästare. Fredrik Samuelsson, Hässelby och Bianca Salming, Tureberg blev dubbla svenska mästare i inne-SM i mångkamp i Uddevalla.
Svenska mästare. Fredrik Samuelsson, Hässelby och Bianca Salming, Tureberg blev dubbla svenska mästare i inne-SM i mångkamp i Uddevalla.

Favoritsegrar i mångkamps-SM

Bianca Salming, Tureberg och Fredrik Samuelsson, Hässelby tog som väntat hem gulden i seniorklasserna när inne-SM i mångakamp avgjordes i Rimnershallen i Uddevalla under helgen.

ANNONS
|

Det blev alltså två troliga EM-mångkampare som tog hem SM-gulden. Både Bianca Salming och Fredrik Samuelsson tog dubbla guld under helgen.

– Jag hoppas att jag får köra EM, men vet inte ännu, tror att det avgörs efter den här helgen, säger både Salming och Samuelsson – som befinner sig i samma situation.

I helgen avgjordes alltså det svenska mästerskapen i mångkamp i Rimnershallen i Uddevalla med Bohuslän/Dals Friidrottsförbund och Orient som arrangörer. Omrking 100 deltagare ställde upp totalt och det blev favoritsegrar i både den kvinnliga och manliga seniorklassen. Dessutom tog de svenska mästarna också varsitt mästerskap i juniorklasserna.

ANNONS

Turebergs FK:s Bianca Salming i F19 och Hässelbys Fredrik Samuelsson i M22-klassen. Båda gjorde så fina serier att det bör räcka för EM-start. Fredrik vann på 5875 poäng före klubbkamraten Petter Olson på 5693. Medan Bianca fick ihop 4310 i femkampen och med Lovisa Linde från Täby som tvåa på 3877 poäng.

– Jag känner mig stabil i min mångkamp, sedan är jag lite missnöje med att det inte blev högre i stav, ändå hoppade jag högre än vad jag gjorde i somras. Och bästa grenen kanske var höjd, där jag var nära att klara 2.06. Det får komma på EM, säger Fredrik.

Bianca var också lite extra nöjd med några grenar.

– Ja, höjden var ju bra. Sedan var jag ju nöjd med att genomföra 800 meter som jag gjorde. Jag brukar bli omsprungen av Lovisa i slutet av loppen. Men den här gången var det jag som sprang om, säger Salming – som hade pappa Börje på läktaren.

Notera också att femma i F19-klassen, det vill säga den som Salming vann, var Amanda Backlund från Orient, som i somras skadade sig. Men tillsammans med sin tränare Maria Gylfe satte upp ett mål att vara med på SM. Trots att träningen inte kunde komma igång förrän i december.

ANNONS

Hur gick det då?

Jo, det blev fem personbästa av lika många möjliga. Och självklart också sammanlagt, så nog jublades det i Orientklacken. Femma var även Ellen Hedin, Orient, i F17-klassen.

ANNONS