Flera DM-medaljer till Uddevalla Sim

Kalle Svensson och Hilda Andersson var de simmare från Uddevalla Sim som lyckades bäst när sim-DM på lång bana avgjordes i Göteborg.

ANNONS
|

Öppna DM/JDM på långbana simmades i Valhallabadet, Göteborg. För Uddevalla Sim var det långbanedebut för många och ett kvitto på hur träningen varit hittills.

– Det har gått ganska bra för oss. I år har det varit tuff konkurrens på många grenar då tävlingen har öppnats upp för klubbar utanför distriktet, säger huvudtränaren Jacob Fredriksson.

För de äldre som kom in i tävlingen efter en tuff träningsperiod var det två som utmärkte dig. Kalle Svensson tog guld på 50m fjäril, 100m fjäril och 200m medley. Samt Hilda Andersson som tog brons på 100 fjäril och 200 medley.

– De låg strax över sina personliga rekord efter en tuff träningsperiod, säger Fredriksson.

ANNONS

Även flera yngre simmare visade att hård träning ger resultat. Marit Cuperus gjorde en stark 800m frisim på tiden 9.40.39, vilket ledde till en andraplats. Bland de yngre lyckades även Evelina Wester, Charlie Tranberg och Edwin Larsson kvala in individuellt till sommarens SUM-SIM.

– Ja, de yngre har gjort en jättebra tävling, nu är det åtta som individuellt kvalade och några lagsimmare som tillkommer till ungdoms-SM i sommar, kommenterar Fredriksson.

I DM gjorde även Gulliver Koch säsongsdebut efter en mindre operation.

– Det var helt okey eftersom han bara har simmat i en vecka. Lite beroende på hur det känns hoppas vi han kan vara med i Stockholm Swim Open om två veckor. Hans stora mål är SM i sommar.

ANNONS