Under 2018 gjorde Fredrik Söderqvist (till vänster) ett mål för Oddevold på tio starter och tretton inhopp i division 1 södra.
Under 2018 gjorde Fredrik Söderqvist (till vänster) ett mål för Oddevold på tio starter och tretton inhopp i division 1 södra. Bild: Håkan Fredriksson

Forwarden lämnar Oddevold efter klubbens ultimatum

2019 får ingen i Oddevold spela både fotboll och futsal. Därför går klubben och Fredrik Söderqvist skilda vägar.
– Hade han velat satsa på fotbollen så hade han varit välkommen, säger Johnny Schöön.

ANNONS
|

Det blev bara ett år i Oddevold för Fredrik Söderqvist. Han kom som forward inför säsongen, men har haft svårt att konkurrera ut Liridon Selmani som ensam anfallare.

– Fredrik har tagit en smocka för lagets bästa. Han har fått lite speltid på hans favoritposition som forward, men har ändå visat upp en bra attityd, säger Oddevolds sportchef Johnny Schöön.

Valde futsalen

Men den största anledningen till att Fredrik Söderqvist lämnar Oddevold stavas futsal – sporten där han numera är en landslagsspelare.

– Hade han velat satsa på fotbollen så hade han varit välkommen, men nu vill han fortsätta spela futsal och då kan han inte spela i Oddevold. Det är ett beslut som vi har tagit inför nästa säsong, säger Johnny Schöön.

ANNONS

"Har fullt upp"

Fredrik Söderqvist har ingen ny fotbollsklubb klar till nästa säsong utan fokuserar just nu på IFK Uddevalla futsal.

– För tillfället har jag fullt upp med futsalen och förhoppningsvis får jag vara med och spela VM-kvalet om jag blir uttagen, säger han.

25-åringen menar att några fotbollsklubbar har visat inför 2019, men att han inte bestämt sig för var han ska spela nästa säsong.

– Jag ska spela klart säsongen med IFK Uddevalla futsal. Sedan får jag se hur det blir med fotbollen nästa år.

ANNONS