Målsugen. Daniel Ahonens formkurva är stigande, och nu hoppas han kunna sätta dit sitt första mål.
Målsugen. Daniel Ahonens formkurva är stigande, och nu hoppas han kunna sätta dit sitt första mål.

Anfallaren som är på väg mot formtoppen

Daniel Ahonen fick en tuff start i Oddevold med en skada just innan premiären – men formen är stigande och han är laddad för lagets sista match innan semestern. "Börjar känna igen mig själv på planen igen", säger han.

ANNONS
|

Likt många andra var Daniel Ahonen ny i Oddevold inför årets säsong. Anfallaren kom då närmast från spel i Öster.

Efter en hel försäsong med hans nya lag kändes allt bra och premiären närmade sig. Då kom en knäskada som höll honom borta i sju veckor.

– Det blev en tuff start med att vara borta alla de veckorna. Det tog lite längre tid än vad jag hade hoppats på.

Men under den senaste tiden har Ahonen fått chansen ett flertal gånger i Jonas Rehnbergs startelva, och nu börjar han hitta formen.

– Det var inte så vackert i början av säsongen, om man säger så. Men nu börjar jag känna igen mig själv på planen, så det är väl egentligen lite olägligt med ett uppehåll nu.

ANNONS

Ja, lördagens bortamatch mot Kristianstad är den sista innan uppehållet. Då kommer laget från Uddevalla göra allt de kan för att avsluta snyggt.

– Det är en jäkligt viktig sexpoängsmatch. Jag tror att vi har väldigt goda möjligheter att vinna. Vi har faktiskt spelat rätt bra fotboll under den senaste tiden, men inte riktigt fått med resultaten. Det ska vi ändra på nu, säger 26-åringen som ännu inte fått dit sitt första mål.

– Den kommer nog i den här matchen, det får vi hoppas. Det har varit lite väl mycket stolpe ut hittills den här säsongen. Samtidigt gör jag hellre ett mål om det ger tre poäng, än att sätta dit tre när vi leder matchen med tre mål. Då står jag mer än gärna över. Jag vill vinna matcher.

Assist har det däremot blivit, och det är kanske just det som är hans främsta styrka enligt honom själv.

– Ja, det är nog att hålla i boll och hitta andra medspelare med passningar. Jag önskar att jag vore mer självisk ibland, men det är lättare sagt än gjort.

Senast lagen möttes blev det en jämn batalj där Oddevold tog alla tre poäng. Nu hoppas 26-åringen på en ny trepoängare, och ser att likt hans egen form börjar även laget hitta rätt.

ANNONS

– Det tycker jag, men samtidigt gäller det att börja plocka treor. Det tar på självförtroendet i en grupp att inte vinna fotbollsmatcher.

Även tränare Rehnberg ser den avslutande vårmatchen som tuff, men också väldigt viktig. I den bottenstriden ligger Kristianstad inför matchen två poäng högre upp.

– Det är två lag som inte riktigt fått den utdelning som man hoppats på, så såklart återigen en väldigt viktig match. Viktiga poäng står på spel, och det får vi förhålla oss till när vi gör allt vi kan för poäng.

Avspark

Division 1 södra

Kristianstad FC–IK Oddevold

Kristianstads IP: lördag 16.00

Läget i laget: Johan Patriksson missar matchen på grund av avstängning. Alen Kasumovic och Robin Jansson är stora frågetecken efter sjukdom under veckan. Alexander Hedlund är sjuk och Mark Fezarit är fortsatt bortrest.

ANNONS