Överkörda. Robin Armandt hade en tuff kväll i Nordic cup. Skadad och storförlust mot Finland. Bild: SIMON HASTEGRD

Armandt skadad när Finland körde över Sverige

Det svenska futsallandslaget hoppades att kunna skaka storfavoriten Finland vid Nordic cup. Det gick sådär.

|

Matchen hade pågått i mindre än tre minuter när svenske målvakten, IFK Uddevallas Robin Anrmandt, fick hämta ut bollen ur sitt mål – för tredje gången. Och kvällen skulle bli ännu sämre för Sverige och Armandt.

Ett vackert 0–4 mål gjorde inte läget bättre, men en frisparksvariant strax före paus resulterade i en reducering genom Uddevallas Fredrik Söderqvist.

Finland spelade effektivt och rullade enkelt runt det svenska försvaret. Långa stunder var det spel mot ett mål. En högre svensk press i den andra halvleken gav inget resultat. Istället blev det 5–1.

I ett försök att reducera spelade Sverige länge med en extra utespelare och Mattin Najafi kunde också fastställa slutresultatet.

Men för lagkaptenen Robin Armandt fick matchen ett än olyckligare slut. Bara 16 sekunder före slutsignalen kolliderade han med finske Juhani Jyrkiäinen och fick en lång undersökning ledas av planen med smärtor i ena benet.

Utifrån tv-bilderna är det högst osäkert om Armandt kan spela i morgondagens match mot Grönland.

En annan som definitivt får se på från sidan är landslagets ordinarie lagkapten, IFK Uddevallas Kristian Legiec. Han missade gårdagens match mot Danmark och nu är det klart att han missar resten av turneringen på grund av en bristning i vaden.

– Jag spelade ligamatch mot Linköping kvällen innan vi skulle samlas med landslaget. Det högg till i vaden med fem minuter kvar av matchen. Jag visste inte riktigt hur illa det skulle vara, men våra landslagsläkare såg direkt. Här får jag ändå den bästa hjälpen som behövs inför VM-kvalet i januari, säger han till svenskfotboll.se

Tidigare under dagen spelade Sveriges P19-landslag sin historiska första match och i motsats till seniorlandslaget besegrades Finland med hela 8-1 där IFK Uddevallas Granit Berisha var en av målgörarna.

Granit Berisha, målskytt i Sveriges P19:s historiska seger mot Finland
Granit Berisha, målskytt i Sveriges P19:s historiska seger mot Finland Bild: MATHIAS BERGELD

Matchfakta

Ringköping, Danmark. Nordic Cup, futsal

Finland–Sverige 5–2 (4–1)

1–0 Mikko Kytölä (1), 2–0 Miika Hosio (3), 3–0 Antti Teittinen (3), 4–0 Jukka Kytölä (13), 4–1 Fredrik Söderqvist (20), 5–1 Panu Autio (23), 5–2 Mattin Atai Najafi (39)