Beqiri fixade derbypoäng

Hett toppmöte i division 2 väntade i derbyt mellan IFK Uddevalla och Vänersborgs FK. Det bjöds på en underhållande match, dock utan alltför många målchanser. – En typisk derbymatch, konstaterar tränaren Lennart “Kral” Andersson efter 1-1-resultatet.

ANNONS
|

Inför matchen låg Vänersborgs FK på en andraplats i division 2 norra Götaland, och IFK Uddevalla två poäng bakom på en fjärdeplats. Inte mycket har förändrats efter måndagens derby mellan de båda lagen, då matchen slutade 1-1.

Matchen började genast i ett väldigt högt tempo, och det syntes tydligt att den betydde mer än några poäng. Men trots högt matchtempo uteblev ändå de allra vassaste målchanserna. IFK hade mycket boll medan Vänersborg såg till att ligga rätt i försvaret och sedan försöka såra Uddevallalaget på kontring.

Den första halvlekens bästa, och kanske enda, målchans kom i den 35:e minuten. Ett inlägg hittade efter touch på både hemma- och bortaspelare fram till en helt fri Imer Beqiri. Beqiri, som var placerad precis framför målet, fick en tå på bollen, men Arvid Sterner i VFK-målet var snabbt nere efter backen och fick en hand på den.

ANNONS

– Det är en typisk derbymatch det här, med mycket kamp och mycket ställningskrig. Det är egentligen inte så många heta målchanser i matchen, konstaterar IFK Uddevalla-tränaren Lennart “Kral” efter matchen.

Det skulle dock bli mål i matchen. I den 60:e minuten, fem minuter efter att IFK Uddevallas ytterback Andreas Johansson placerat ett fint läge utanför, trycker Valon Gashi in 1-0 för gästerna. Det efter en omställning.

– Vi pratade om deras omställningar i paus, och sedan gör dem likt förbaskat mål på en omställning. Därför tycker jag att det är starkt att vi reser oss och får med oss en poäng. Som läget är nu är det stor skillnad på en och noll poäng.

Ja, nog skulle hemmalaget få till en kvittering. NyinsatteLinus Skarin behövde bara fem minuter på planen innan han hunnit servera Imer Beqiri fritt läge från frispark. En frispark från mitten av motståndarnas planhalva som letade sig förbi hela försvaret och bort till Beqiri som enkelt nickplacerade in kvitteringen.

– Resultatet speglar matchen ganska väl. Matchen var väldigt böljande, och visst kanske vi hade fler målchanser än vad de hade. Men jag tycker ändå att en poäng här är bra.

I nästa omgång väntar IFK Kumla på bortaplan. Samma lag de mötte i seriepremiären, och då föll de med 1-0.

ANNONS

– Ja, dags för Kumla borta. Det är bara att ladda om kropparna så väntar en ny härlig fight.

Matchfakta

Division 2 norra Götaland

IFK Uddevalla-Vänersborgs FK 1-1 (0-0)

Målen: 0-1 Valon Gashi (60), 1-1 Imer Beqiri (74)

ANNONS