Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

lsk1_5
Nya äventyr. Hampus Bohman lämnar Ljungskile SK när kontraktet går ut i sommar.

Bohman flyttar till Spanien

Kontraktet skrevs på ett halvår – och någon fortsättning efter det blir det inte för Hampus Bohman som flyttar till Spanien i augusti.

Efter tre säsonger i Örgryte IS fick inte ytterbacken Hampus Bohman, 25, kontraktet förlängt. Ny klubbadress blev i stället Ljungskile SK inför årets säsong.

Kontraktet skrevs på ett halvår, och när det går ut i sommar kommer inte heller det kontraktet att förlängas. Ytterbacken flyttar nämligen till Spanien därefter.

– Ljungskile har vetat om det från första början. Flytten går till Madrid i slutet av augusti, berättar han.

Anledningen till flytten är att hans flickvän blivit antagen som utbytesstudent, och kommer under fem månaders tid läsa kurser i Madrid.

Fotbollen är dock fortfarande en stor del av livet, och förhoppningen är att kunna spela även där.

– Jag har pratat med min agent som ska kolla läget. Hittar han någon intressant klubb så kommer jag att köra. Så förhoppningsvis blir det fotboll även till hösten.

Hur känns det att lämna laget mitt i säsongen?

– Det känns lite blandat. Vi har varit med i toppen, och är fortfarande det, så det känns ju surt att lämna. Och jag har kommit in i laget väldigt bra, men samtidigt har jag hela tiden varit inställd på att jag ska till Madrid och jag ser fram emot det.

Därmed tappar Ljungskile en viktig kugge till höstens spel.

– Det är klart att det är tråkigt. Han har varit väldigt nyttig för oss och det är en jättebra kille, men han aviserade tidigt om en eventuell flytt, säger klubbchefen Hannes Stiller.

Nu kan klubben vara på jakt efter en ersättare.

– Vänsterbackar växer inte direkt på träd, och det vet alla lag om. Vi kollar ständigt på spelare på olika positioner. Men vi värvar inte om det inte är en spelare som tillför något. Vi har spelare som kan spela på positionen, så vi har inte direkt någon panik. Men det är klart att i den bästa av världar vill man ha en vänsterfot där.

MEST LÄST