Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

_CAR5579
PÅ POÄNGJAKT. Glenn Ståhl och Bosse Wålemark vill sätta LSK på vinnarspåret igen.

Bortamatch för LSK som hemma för Ståhl

Efter oavgjort i derbyt och säsongens första förlust blir Husqvarna på lördagen en viktig bortamatch för Ljungskile - men något av hemmaplan för tränaren Glenn Ståhl.

– Ja, så är det ju. Jag var ju där i tio år som spelare och tränare så visst har man många goda vänner och känslor för många som var med där. Kärleken och respekten sitter ju inte i klubbmärket utan den är till alla härliga människor man har mött som gör klubbarna fantastiska, säger han inför återkomsten till Vapenvallen.

Ljungskile har enligt Ståhl sörjt färdigt efter hemmaförlusten senast.

– Brinner det inte i ögonen på oss inför den här matchen kan vi lägga ner och ställa våra platser till förfogande. Vi ska in på vinnarstigen igen.

Försvarsspelet sitter enligt LSK-tränaren, men det finns annat som han vill se en utveckling inom, som uppspelsfas och trygghet i pressade lägen.

– Grunden finns, men vi måste bli bättre med boll och använda våra alternativ, men det krävs också fart på bollen och rörlighet och då menar jag inte bara alibilöpningar där man låtsas vara med, men helst inte vill ha bollen för en rädsla att tappa den.

Enligt honom är den kommande tiden viktig.

– Vi får snart utvärdera. Vi kanske inte löser att vara ett spelförande lag? Vi måste i alla fall odla ett eget passningsspel och det är där vi jobbar nu. Det kommer i alla fall se annorlunda ut i den här matchen.

Efter en fin försäsong har det gått trögt för Husqvarna. Två oavgjorda och tre förluster är facit. Glenn Ståhl höjer dock ett varnande finger till dem som möjligen tror att bottenlaget Husqvarna är en lättvunnen match.

– Husqvarna har både fina spelare och kapacitet och är bättre än tabellen visar. Ett spelande lag som är vassa på omställningar med flera alternativt. Då går det fort och då får man se upp. Förr eller senare kommer de att börja vinna. Men väldigt gärna senare då, säger han med ett skratt.

På Ljungskiles skadelista finns Omar Jagne som fått svar på röntgen som utesluter ledbands- eller meniskskada.

– Han börjar träna nu och bör vara i full gång nästa vecka. Jakob Olsson har fått lyckade behandlingar av en kiropraktor för en höftskada. Jag räknar med att han är spelklar mot Husqvarna, säger Glenn Ståhl.

Följ matchen i vår direktrapportering på bohuslaningen.se från lördag 15.45.

MEST LÄST