Räds inte. Daniel Stanisic tror att hans Oddevold har bra chans att ta …revansch på Utsikten.
Räds inte. Daniel Stanisic tror att hans Oddevold har bra chans att ta …revansch på Utsikten.

Bra utsikter för Oddevold och Stanisic

Förlust i våras. Men Daniel Stanisic och Oddevold tänker inte låta historien upprepa sig mot Utsikten. "Vi har inget att vara rädda för, utan ska göra vad som krävs", säger mittbacken.

ANNONS
|

Ett formstarkt och defensivt solitt Utsikten. Det är vad som väntar Oddevold på Ruddalen i eftermiddag. Göteborgarna har spelat sex raka matcher utan att förlora i Söderettan. Av dessa har fem varit segrar och endast ett enda mål har släppts in.

Men mittbacken Daniel Stanisic räds inte motståndet.

– Det är inget unikt med Utsikten. Vi har inget att vara rädda för, utan ska gå dit och göra vad som krävs oss. Vi ska fortsätta på samma sätt som vi har gjort hittills under hösten. Vi har fått igång spelet bättre och är trots allt obesegrade, även om det kanske har saknats en del segrar, säger 25-åringen.

ANNONS

Vad är det i spelat som har fungerat bättre?

– Vi har kunnat kontrollera matcherna på ett annat sätt och hålla mer i boll, inte låta motståndarna göra det. Det har blivit bättre den senaste tiden.

Är det någon skillnad för er i backlinjen?

– Nej, jag tycker det har fungerat bra hela året. Vi har inte släppt in mycket spelmål.

Sin egen säsong beskriver Stanisic, given i startelvan med sina 18 serieframträdanden, som stabil utan vare sig toppar eller dalar.

– Man vet vad man får av mig. Det viktigaste är att kunna spela jämnt som mittback. Sen har jag varit fri från skador också, peppar, peppar...

Utsiktens nye tränare Bosko Orovic har hunnit sätta sin prägel på Frölundalaget sen han tillträdde under sommaren. Och Stanisic har koll på vad för typ av match som kan vänta.

– Jag känner till honom och hans filosofi. Det brukar vara hög press och ett fartfyllt spel med mycket bollinnehav. Annars är Utsikten ett tungt, löpstarkt lag som är jobbiga att möta.

ANNONS

Hur passar det er?

– Det ska passa oss bra. Vi har samma egenskaper.

Vårmötet på Rimnersvallen var en tillknäppt historia som Utsikten gick 1–0-segrande ur. Chanserna till revansch och en sjunde raka match för Oddevold utan förlust är goda, tror Stanisic.

– Vi ska hålla sviten levande och ta så många poäng som möjligt. Det är vinst som gäller i varje match.

Jonas Rehnberg, tränare i Oddevold, imponeras över vad han har sett av serierivalen och tabellfyran på sistone.

– De har ett jättebra facit sen Bosko tog över. Det är ett starkt hemmalag som inte släpper till särskilt mycket, att försöka dyrka upp försvaret blir en utmaning för oss, säger Rehnberg, som har både Alen Kasumovic och Daniel Krezic tillbaka från avstängning.

Avstängd i denna match är dock Viktor Mollapolci.

Avspark

Söderettan

Utsiktens BK–IK Oddevold

Ruddalen, lördag 16.00

Skador/avstängningar: Viktor Mollapolci (avstängd), Andreas Bergman (överbelastning, osäker) Lucas Hallberg, Erik Kallberg, Adam Engelbrektsson (samtliga med knäskador)

Preliminär startelva: Andreas Samuelsson – Mark Fezarit, Daniel Stanisic, Alen Kasumovic, Robin Jansson – Pablo Andersson, Fabrice Tapé, Daniel Wilhelmsson – Tobias Mikaelsson, Johan Patriksson, Daniel Krezic

Senaste matcher, Utsikten:

Qviding (h) 1–0Husqvarna (b) 1–0Prespa Birlik (b) 0–0

Oddevold:

Oskarshamn (h) 3–1Qviding (b) 2–2Kristianstad (h) 2–1

ANNONS