Chansfattigt derby utan vinnare

Blå himmel, närmare 2 500 på läktarna och derby. Förutsättningarna för en riktig fotbollsfest fanns på plats, men efter dryga nittio minuters spel fanns fortfarande en del att önska.

ANNONS
|

Mest att önska efter 1–1 (1–0) hade nog ändå Ljungskiles ledarduo Glenn Ståhl och Bosse Wålemark som hade en lång och livlig diskussion om insatsen efter matchen.

– Vissa saker i vårt spel är inte tillräckligt bra för att vi ska vara nöjda. det är mycket vårt passningsspel och att vi tappar bollen i dumma lägen, säger Wålemark.

Det var främst insatserna i den första halvleken som irriterade Ljungskiles lagledning och bland annat det som ledde fram till Oddevolds ledningsmål i den åttonde minuten. Då fick Daniel Krezic springa ganska länge med bollen och tog sig, med både tur och skicklighet, ända fram till Ljungskiles straffområde

ANNONS

– Jag bara körde och fick med mig bollen efter en sammanstötning med Frölund i deras backlinje. Sedan såg jag öppningen i målvaktens vänstra hörn och sköt. Som tur var gick den in, säger målskytten som kunde ha blivit matchhjälte,

Han hade fler chanser och Oddevold vaskade fram ytterligare några som kunde ha resulterat. Det gjorde även Ljungskile – inte minst efter paus. Då kom laget ut med lite bättre struktur, mer energi vilket också gav resultat.

– Vi fick också bättre ordning på våra fasta situationer som var riktigt bedrövliga i den första halvleken, säger Glenn Ståhl som ändå menar att laget har mycket att jobba med framöver.

– Vi är inte nöjda med hur spelarna värderar när alla var väl medvetna om hur Oddevold ville spela. Spelar vi slarvigt mot ett lag som Oddevold så blir vi straffade. Under den här matchen gjordes idiotiska val som satte oss i skiten. Oddevold är bra på mycket och då får vi inte spela dem rakt i händerna.

Några byten och förändrade positioner efter 20 minuter av andra halvlek gav ett extra tryck i Ljungskiles spel och till slut blev det Robin Strömberg som räddade dagen för serieledarna. Patrik Wallin hittade Jakob Olsson som bröt in mot mitten, släppte till Aleksandar Kitic som förlängde till Strömberg i djupet som sedan rullade in bollen mellan benen på hemmamålvakten Sulejmen Sarajlic.

ANNONS

– Vi är fortsatt obesegrade, och det får vi väl ta med oss, säger Ståhl.

Oddevolds tränare Jonas Rehnberg var inte heller han nöjd med att ha tappat två av tre poäng, men håller oavgjort som ett rättvist resultat.

– De behärskar det här spelet lite bättre än vad vi gör, men vi står upp bra i kampen. Möjligen hade jag velat ha haft lite mer kontrollerat anfallsspel från vår sida.

– Klart det kändes mer som en förlust direkt efter matchen, men såhär en stund efteråt så känns det i alla fall okej. Det var en bra krigarinsats och vi fick en bekräftelse på att vi kan slå alla lag i serien. Vi har en bra känsla i laget, säger Daniel Krezic.

Något som gladde alla inblandade var publiktillströmningen och stämningen där inte minst den stora och ljudstarka Ljungskileklacken var drivande.

– Riktigt kul, säger Krezic.

Det är bara att hålla med.

Derbyfakta

Mål: 1-0 Daniel Krezic (8), 1-1 Robin Strömberg (69)

Varningar, Oddevold: Rickard Johansson, Andreas Bergman, Hampus Furublad. Ljungskile: Patrik Wallin, Robin Strömberg, Hampus Dahlqvist

Så spelade Oddevold: Sulejmen Sarajlic - Andreas Bergman, Robin Jansson, Alen Kasumovic, Mark Fezarit - Emil Niklasson (Johan Patriksson, 81), Bragi Bergsson (Hampus Furublad, 74), Rickard Johansson, Daniel Krezic - Mido, Victor Edvardsen (Daniel Ahonen.74)

Så spelade Ljungskile: Zac Lubin - Hampus Bohman, Roger Thompson, Alexander Mellqvist, David Frölund - Jonathan Gustafsson (Linus Dahl, 64), Aleksandar Kitic (Niclas Holgersson, 81), Patrik Wallin, Jakob Olsson - Robin Strömberg, Omar Jagne (Hampus Dahlqvist, 64).

Publik: 2454

ANNONS