Dalman kvar för killarnas skull

Före säsongen var Per Dalman tveksam till en fortsättning i Oddevold om Christian Fredriksson skulle få sparken. Men när det hände ändrade han sig. – Det kändes inte rätt mot killarna att hoppa av, säger han.

ANNONS
|

I går berättade Bohusläningen att Christian Fredriksson avgår som huvudtränare för Oddevold efter ett missnöje från spelartruppen.

I stället tog den assisterande tränaren Per Dalman över med omedelbar verkan. Det var ingen självklarhet. I alla fall inte tidigare under året.

– Jag och Christian diskuterade om det innan säsongen och då sa jag till honom att om du får sparken så går jag.

Känner skönt stöd När Per Dalman fick förfrågan om att leda laget tänkte han om:

– Jag känner ett ansvar för killarna och supportrarna och föreningen. Jag har ett för stort Oddevoldhjärta för att hoppa av i det här skedet.

ANNONS

Per Dalman betonar att han känner Christian Fredrikssons stöd.

– Jag snackade med Christian senast i förmiddags och det som är skönt är att han stödjer mig till 100 procent.

– Jag lider med Christian, men han kommer att gå vidare, inga problem.

Per Dalman spelade för Oddevold och har efter det varit tränare i Rosseröd, IFK Lane, Munkedal och Grohed. Han har dessutom en steg 3-utbildning i bagaget.

Inte alls orolig Nu får han en ny utmaning och en helt annan position. Men han är inte orolig.

– Jag är inte orolig att jag inte håller på den här nivån. Som tränare blir man alltid ifrågasatt om man har inte några meriter, säger Oddevoldtränaren som till vardags arbetar som lärare.

Det ser han också som en merit i sina ledaregenskaper.

– Min styrka är att vara en i gruppen och ändå ta befälet, säger Per Dalman.

Hans första startelva i Oddevold innehåller inga överraskningar. David Engelbrektsson är avstängd och ersätts av Jesper Carlzon.

– Det blir inga radikala förändringar. Vi kommer att spela 4-4-2, men i den situationen vi är nu får spelarna känna efter lite också vad som är rätt eller fel.

Han talar om betydelsen av att våga anfalla och spela ut från början av matcherna

ANNONS

– Som det har blivit har vi forcerat när vi var i underläge. Vi måste göra det redan från start. Christian har försökt få in det, men vi ska försöka spela loss lite mer, säger Per Dalman.

Tveksam till fortsättning Oddevold har två matcher kvar innan sommaruppehållet. Det är osäkert om Dalman fortsätter efter det.

– Jag räknar med två matcher så får vi se hur föreningen tänker sedan. Jag har dessutom en familjesituation som kanske inte är hållbar, så vi får se vad som händer.

ANNONS