"Det är vi som är bäst i hela Sverige"

Tidigt underläge behöver inte betyda något. I alla fall inte för IFK Uddevalla futsal som återigen kom tillbaka och vände en match.

ANNONS
|

IFK Uddevalla släpper ofta in det första målet. Men lika ofta har serieledarna kommit tillbaka och vänt på matchen.

Så var det även mot svenska mästarna IFK Göteborg. Till slut var det ändå bekvämt, briljant och övertygande siffror. 7–1.

I segersången efter matchen märktes det att den första vinsten mot de två senaste årens SM-finalmotståndare betydde mer än vanligt.

Det dånade i Agnebergshallens betong. Vaktmästarna bör nog göra en extra kontroll av hållfastheten på torsdagsmorgonen.

– I dag syntes det att vi verkligen var på hugget. Alla blev glada efter varje mål, även om man inte spelade och det älskar jag när man blir glad för lagets skull, säger IFK Uddevallas tränare Mikael Alfredsson som var något överraskad över de stora siffrorna.

ANNONS

– Jag tippade 4–0 innan och visste att de inte skulle hänga med om vi gjorde det vi har tränat på.

Att motståndarna gjorde första målet var inget som Alfredsson hakade upp sig på.

– Jag tycker att vi gör det ofta men det har visat sig att det ändå gått bra. Vi gör ändå en stabil insats från första minuten.

Återigen visade IFK bredden i truppen. Hector Maravilla gick ut skadad i början och ersattes prickfritt av Donat Gashi.

Arlind Sadriu har spelat från och till under säsongen men fick nu stort förtroende. Det tackade han för genom att göra två mål och en assist.

– Jag tänkte inte så mycket utan bara slappnade av och körde. Alltid roligt att göra mål men det är viktigare att vinna, speciellt när vi aldrig vunnit mot dem, säger Sadriu som har höga mål med säsongen i SFL.

– Det är vi som är bäst i hela Sverige. Vi vinner och sedan ska vi till Champions league. Vi har ett bra lag och byggt på försvaret, det visade vi i dag när vi körde över IFK Göteborg, säger han.

Även Mikael Alfredsson gillar den lugne spelaren.

– Han gör det jättebra. Han löper mycket, jobbar hem och kladdar inte på bollen. Han gör det perfekt i dag och har ingen nervositet, berömmer tränaren Alfredsson.

ANNONS

LÄS MER:

ANNONS