DM-seger för IFK Uddevalla U19

Första gruppspelsmatchen i distriktsmästerskapet förlorade IFK Uddevalla - sedan var det raka spåret till segern i U19-DM.

|

Där blev det ännu ett möte med Oddevold vars lag också har imponerat under säsongen. Det blev också en mycket jämn och het final med mycket derbykänslor med tio gula kort och ett rött.

IFK började bäst och kunde ta en tidig ledning genom Abbas Rezaie. En frispark från Oddevolds Armend Shillova kvitterade dock ställningen och några minuter senare kunde Oddevold öka på till 2–1 på nick av Filip Schöön efter en hörna.

IFK:s kvitterade dock snabbt genom Filip Hansson och halvtidsresultatet 2–2 stod sig till slutsignalen. Inte heller förlängningen räckte för att kora en segrare trots att IFK fick spela med en man kort efter en utvisning. Efter 120 minuters spel fick därför straffsparkstävling som fick avgöra.

Där räddade IFK:s målvakt Majid Alshurafa Oddevolds fjärde straff och när Jesper Evander därefter fick chansen att avgöra finalen höll han nerverna under kontroll satte bollen i mål vilket innebar 7–5 och DM-seger för IFK.

– En fantastiskt bedrift av samtliga. Vi möter ett lag som står upp mot oss bra under hela matchen och ger sig aldrig, vilket skapar en spännande och tuff match. En taktiskt och kollektivt bra genomförd match där vi följer matchplanen och spelar med en hög intensitet och vilja på plan, säger IFK-tränaren Albin Sheqiri.