BÄST I IFK. Hanna Östberg var tillsammans med Anna Kogsta i målet bäst i bortamötet med Hittarp Bild: Håkan Fredriksson

Dyrköpt seger för IFK:s damer

Ny seger, men en tuff match kan ha kostat mycket för IFK Uddevallas futsaldamer.

|

Söndagens bortamatch spelades mot skånska Hittarp och det blev en riktigt tuff drabbning.

– De spelade mycket fysiskt, säger tränaren Lalo Rojas som vände hem med seger – men också tre skadade spelare.

De som drabbades är Ida Österberg, Mathilda Eljas och inte minst Emma Karnström som var den som råkade mest illa ut efter en våldsam fottackling.

– Det låste sig och kom inte upp till vår nivå. Hittarps spelare var allmänt jobbiga att möta och vi hittade inte alls rätt i den första halvleken.

Ändå kunde Mathilda Eljas ge IFK ledningen, men innan paus hade hemmalaget kvitterat och det var ett missnöjt Uddevallalage som pratade ut i paus.

– Vi bestämde oss för att stå upp, pressa högre och öka tempot, säger Rojas.

Det gav resultat. Mål av Stina Österberg och Linnéa Kogsta gav 3–1 och trots en hemmareducering var det tydligt att Hittarps spelare hade problem med tempot och orken.

Det slutade 3–5 sedan Hanna Österberg gjort två mål.

– Vi gjorde några fina mål, men fick också en påminnelse om att man inte kan slappna av i de här matcherna

Hanna Österberg var tillsammans med IFK:s målvakt, Anna Kogsta, lagets bästa spelare.

Närmast väntar bottenlaget i RFL Södra Götaland, men Lalo Rojas varnar sitt lag för att underskatta motståndet. Med segern ligger Uddevalla på en stabil andraplats, tre poäng bakom IFK Göteborg som har en match mer spelad.

Herrestad rådde nämligen inte alls på meriterade IFK Göteborg i söndagsmatchen i Rimnershallen.

Herrestad gav dock inte upp och vid underläge 0–7 bjöd Wilma Wester på en riktig godbit då hon reducerade med en fin frispark direkt i mål. Även Victoria Ferre Qvist bidrog till att putsa till siffrorna med sitt 2–9-mål