Ederwall ny klubbchef i Oddevold

Oddevold stärker sin organisation för framtiden. Nu anställs Johan Ederwall som klubbchef på heltid.

ANNONS
|

Oddevold stärker sin organisation för framtiden. Nu anställs Johan Ederwall som klubbchef på heltid. – Ett spännande uppdrag, säger han.

Johan Ederwall har jobbat ideellt i Oddevolds fotbollsutskott de senaste fyra åren och varit väldigt inblandad i fotbollsverksamheten kring A-laget. Nu får han i stället göra det på heltid.

– Vi är stolta och glada över att presentera en nyhet som tar vår förening ytterligare en nivå, säger ordföranden Stefan Mattsson.

41-årige Johan Ederwall har ett stort Oddevoldhjärta. Han har varit med i föreningen sedan 10 års ålder och var exempelvis med i supporterklubben Bohus bataljon under allsvenska säsongen 1995. Han har de senaste åren jobbat som försäljare i det civila.

ANNONS

– Det var läge att göra något annat och jag ser verkligen fram emot detta. Det ska bli spännande, säger han som tidigare ägnat kvällar och helger åt Oddevold.

Johan Ederwall anställs från och med den 1 december och får alltså titeln klubbchef. Han kommer inledningsvis att jobba mycket med marknadsförening och jaga sponsorer. Det jobbet Bo Ahlén tidigare haft, men han varvar nu ner och satsar på parafotbollen.

– Den verksamheten ligger Bo Ahlén varmt om hjärtat, säger Stefan Mattsson.

Johan Ederwall kommer i framtiden inte enbart ha fokus på det rent sportsliga kring A-truppen. Nu ska han även ha ett övergripande ansvar för föreningens organisation, dess kansli, men framför allt alltså på marknads- och försäljningsarbetet.

De utskott han kommer att ha ansvar för är fotboll, ungdom, ekonomi, marknad, anläggning och Grunden/funktionsnedsatta. Varje utskott är bemannat och har en egen ansvarig person i ledningen.

I samband med detta avser klubben också att stärka fotbollsutskottet med ytterligare personer för att avlasta Ederwall. Det blir Marcus Larsson, med ett förflutet som spelare i Oddevold men också tränare ibland annat Stenungsund, som tar plats i FU.

– Vi ser det som en stor förstärkning. Marcus har koll på fotbollen i området, säger Stefan Mattsson.

ANNONS

Leif Lindvärn arbetar vidare som kanslichef i minst ett år till, under Ederwalls ledning.

Fakta: Johan Ederwall

Ålder: 41 år Bor: Villa i Uddevalla Bakgrund: Följt Oddevold sedan tioårsåldern och har varit med i supporterklubben Bohus Bataljon. Medlem i i fotbollsutskottet i fyra år Yrke: Försäljare, men från 1 december ny klubbchef hos Oddevold

ANNONS