ETT VARNANDE FINGER. IFK Uddevallas tränare Jörgen Ericson har ett och annat att säga till sitt lag efter tisdagens förlust.
ETT VARNANDE FINGER. IFK Uddevallas tränare Jörgen Ericson har ett och annat att säga till sitt lag efter tisdagens förlust.

Ericson missnöjd efter förlust mot ungt ÖIS

IFK Uddevalla åkte på en förlust i tisdagskvällens träningsmatch borta mot Örgryte.

ANNONS
|

– Första halvleken var okej. Den andra bedrövlig, säger IFK:s tränare Jörgen Ericson som hade med sig det mesta av den just nu tillgängliga truppen.

Örgryte kom för sin del med en juniorbetonad trupp sedan hemmatränaren Marcus Lantz valt att låta via hela den startelvan som nyligen fick oavgjort i cupmötet borta mot IFK Norrköping.

Matchen var jämn med få målchanser, men i 84:e minuter avgjorde inhoppande Marwin Leidevall efter en frispark från kanten.

Örgrytes tränare Marcus Lantz var nöjd med sitt lag.

– Vi hade nästan idel U-spelare med i kväll, det var riktigt kul att se våra unga killar mäta sig med Uddevalla som förväntas bli ett topplag i division 2. Vi stod upp riktigt bra, säger han till gp.se

ANNONS

Jörgen Ericson var inte fullt lika nöjd.

– Vi kommer till några chanser, men har det svårt framåt. Det är för många dåliga beslut. Det är trots allt ett förstärkt U21 vi möter så det är inte okej. Sedan premiären mot Ljungskile har det slarvats alldels för mycket offensivt.

– Totalt sett är det ingen katastrof, men det är något som inte klickar riktigt i avslut och uppbyggnadsfasen med dåliga passningar. Vi slarvar och tappar boll i onödan och får lägga viktig energi på att vinna tillbaka den. Försvarsspelet fungerar däremot riktigt bra, säger Ericson som dock saknar en pådrivare i laget.

– Det behövs en chef, säger han.

Nu blir det gnuggning i veckans återstående träningspass och efter ett återbud blir det i helgen uppehåll i träningsspelandet.

– Efter detta, skador och sjukdomar kommer den vilan ganska bra just nu, säger han.

ANNONS