Ett av många kompismöten i fredagens bohusderby

Den heta fotbollshelgen i Bohuslän inleds med Grebbestads möte med IFK Uddevalla. En speciell match där många spelare i båda lagen känner varandra. Mergim Berisha och Edon Qeriqi hörs av dagligen.

ANNONS
|

I skuggan av det "stora derbyt" mellan Oddevold och Ljungskile spelar Grebbestad och IFK Uddevalla mot varandra i division 2. Vi kan kalla fredagens drabbning på Siljevi för det "lilla derbyt".

I IFK finns Edon Qeriqi, Sebastian Jaconelli och Patrik Adamczyk som har spelat hos motståndaren. I Grebbestad finns bröderna Granit och Mergim Berisha samt Mathias Hegeland med ett förflutet i Uddevalla.

En match mellan många bekanta.

– Kul, jag känner nästan alla där då jag tränade två månader med dem under försäsongen och jag har spelat 12-13 år i IFK före det. Det blir blandade känslor för det finns lite rivalitet mellan lagen och jag har ett starkt band till IFK, säger 23-årige Mergim Berisha som i fjol spelade med Svane i trean.

ANNONS

Det blev i stället Grebbestad för mittfältaren.

– Vi har haft kontakt i flera år. Brorsan spelar här och Grebbestad spelar en fotboll som jag vill göra. Matti Demegård vill försöka hålla i bollen och rulla offensivt, det passar mig bra.

Fyra omgångar in i den jämna tvåan är Grebbestad fortfarande obesegrade, dessutom med bara ett enda insläppt mål. Det trots att de har mött de tippade topplagen Karlstad BK, Vänersborgs FK och FC Trollhättan. 5–0-segern borta mot FCT senast skvallrar om bra form.

– Det är inte lätt att slå oss. IFK har en bra defensiv och är ett farligt kontringslag som vi måste se upp med. Vi vill styra spelet och sätta stopp för kontringarna, säger Mergim Berisha som är optimistisk inför fredagens match.

På andra sidan står jämngamle Edon Qeriqi som är en nära vän.

Mittbacken Qeriqi fick en bra start med IFK som vann de två första matcherna. Efter det följde två förluster och nu vill de säkerligen ta poäng igen.

– Jag har sett fram emot den här matchen då jag har många vänner i Grebbestad. Vi har varit ofokuserade, slarvat och gett bort en del i de två senaste matcherna. Det är svårt att ta poäng i den här serien och det har varit lite grinigare på träningarna det senaste, mer fokuserat, säger Qeriqi som har kontakt dagligen med Mergim Berisha.

ANNONS

– Vi umgås en hel del och har spelat ihop länge. Han är hundra på att de vinner och jag är hundra på att vi vinner. Vi är kaxiga men ödmjuka inför uppgiften och ser fram emot matchen, säger Grebbestadsspelaren.

Läs intervjun med kompisarna från april 2014:

ANNONS