NY MITTBACK. Felix Pettersson har skrivit på för Oddevold. Kontraktet sträcker sig över 2017.
NY MITTBACK. Felix Pettersson har skrivit på för Oddevold. Kontraktet sträcker sig över 2017.

Ett oavsiktligt byte av mittbackar

Mittbacken Marcus Haglind Sangré lämnade Oddevold för Stockholmsklubben Akropolis i norrettan. Nu kommer en ny mittback till Oddevold - från Akropolis.

ANNONS
|

Men något byte är det inte frågan om.

– En ren slump, säger Oddevolds klubbchef Johan Ederwall.

27-årige Felix Pettersson, fotbollsfostrad i Brommapojkarna och med ungdomsspel i såväl AIK som Djurgården, beskrivs som en teknisk, bolltrygg spelare med en bra högerfot som använts för frisparkar och straffar.

Oddevold fick ett tips, bjöd in Pettersson till provspel i förra veckan och båda parterna var imponerade av varandra. Nu har Pettersson skrivit på kontrakt för 2017

– Allt verkar klockrent, spelare, ledare och klubben, säger han.

Pettersson har representerat Akropolis sedan 2009 och lämnade klubben efter höstens tredjeplats i norrettan för att flytta till Göteborg där han har flickvän och jobb.

ANNONS

Han har en tvillingbror också, men han blir kvar på Akropolis mittfält.

– Ja, jag och Adrian har delat på kaptensrollen och titeln som årets spelare. Vi har spelat med varandra hela livet så vi får väl se hur det här går. Jag får väl kanske försöka locka hit honom, säger han och skrattar.

Oddevold fick under måndagen också besked om att skadade Imer Beqiri tvingas till en operation vilket betyder en rehabiliteringstid på omkring tio veckor. Oddevold avser därför att eventuellt leta efter ytterligare förstärkning av spelartruppen innan transferfönstret stänger i slutet av mars.

ANNONS