Aleksandar Kitic och hans LSK fick se sig besegrat i genrepet inför superettan.
Aleksandar Kitic och hans LSK fick se sig besegrat i genrepet inför superettan.

Förlust i genrepet för LSK

Det blev en snöplig 1–2-förlust för Ljungskile i genrepet borta mot Fredrikstad.

ANNONS
|

Dagen började med att matchen fick flyttas från Fredrikstads nya arena till den betydligt mer blygsamma Merkurbanen i närheten. Anledningen var att Fredrikstad inte hade fått planen spelklar efter snöfallet i torsdags.

I matchen var det inledningsvis rätt så jämnt, men efter omkring 20 minuter tog Fredrikstad över helt genom att sätta hög press på LSK. Då kom även ledningsmålet.

– Vi hittade ingen lösning på deras press och fick inte mycket tid att spela bollen genom deras lagdelar, säger Aleksandar Kitic.

Efter några taktiska förändringar lyckades Ljungskile hitta in i matchen i andra halvlek där man stora delar var det bättre laget. Jonas Lindberg hade flera bra chanser att näta, bland annat en frispark som gick i stolpen.

ANNONS

Kvitteringen kom så småningom genom lagkaptenen Markus Gustafsson, som efter en fin passning snett inåt bakåt från inhopparen Robin Iglicar kunde sätta bollen i nät – med vänsterfoten.

Det skulle dock inte räcka. Med drygt tio minuter kvar återtog Fredrikstad ledningen efter en hörna där Jonathan Johansson fick hård behandling av hemmaspelarna, men domaren friade.

– Jonathan tyckte att det skulle vara frispark. Själv såg jag inte riktigt, men det var tråkigt att släppa in ett sånt mål. Jag tycker ändå att vi fick bra tryck på dem i andra halvlek och spelade rakare. Sedan var det ett riktigt bra motstånd, och de kommer att vara favoriter till att vinna ligan, säger Kitic.

Matchen var LSK:s sista inför superettan. Premiären spelas den 7 april borta mot Värnamo.

Fredrikstad FK–Ljungskile SK 2–1 (1–0)

Mål: 1–0 Julius Adaramola, 1–1 Markus Gustafsson, 2–1 Henrik Kjelsrud Johansen.

Ljungskiles startelva: Jonathan Johansson – Allan Mohideen, Steven Old, Alexander Mellqvist, Niclas Andersen – Ken Sema, Aleksandar Kitic, Markus Gustafsson, Jakob Olsson – Jonas Lindberg, Admir Bajrovic.

Inhoppare: Robin Iglicar, Linus Dahl, Hannes Stiller.

Publik: 200.

ANNONS