IFK Uddevalla är ett vinnande lag, på lördagen blev det 2–0 borta mot Rynninge.
IFK Uddevalla är ett vinnande lag, på lördagen blev det 2–0 borta mot Rynninge.

Första bortasegern för IFK

Första bortasegern innebär att IFK Uddevalla nu har fyra matcher utan förlust i division 2.

ANNONS
|

Efter fyra omgångar parkerade IFK Uddevalla på en kvalplats nedåt. Då såg det mörkt ut.

Ytterligare fyra omgångar och tio poäng senare har IFK tagit sig upp till en femte plats.

På lördagen tog laget en tung seger genom 2-0 borta mot Rynninge. Assisterande tränaren Carlos Lopez var mycket nöjd med insatsen.

– En go seger. Vi visste att det skulle bli en tuff match och vi krigade och spelade smart. Vi låg samlat och tog dem på omställningar, säger han.

Segerorganisatör blev Mido, eller Mahmoud Al-Mouti som har egentligen heter. Anfallaren gjorde ett mål och passade fram till ett.

ANNONS

Målen kom i var sin halvlek och det var Andreas Johansson som byggde upp anfallen. IFK:s båda ytterbackar – Johansson till höger och 17-årige Filip Karlin till vänster – fick beröm för sina insatser.

Det första målet gjordes av Sebastian Jaconelli och Carlos Lopez ville ge flera spelare goda omdömen för jobbet och insatsen.

– Många var bra i dag. Vi visste att vi bara tagit en poäng borta och gav oss f-n på att vi ville slå dem. Så skönt att vinna, sa han efter lagets fjärde raka utan förlust.

– Det var en vändning för några veckor sedan. Vi tog ett möte och började om från början. Det är en tuffare serie än vad vi trodde från början och nu är det bättre fokus. Vi vill mer och är på väg framåt, fortsatte Lopez.

Matchfakta

Rynninge-IFK Uddevalla 0–2 (0–1)

Mål: Sebastian Jaconelli, Mahmoud "Mido" Al-Mouti

ANNONS