Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Emma Christensen
Första förlusten. Lagkapten Emma Christensen och hennes Rössö kammade noll mot Gauthiod.

Första förlusten för Rössö

På torsdagskvällen försvann förlustnollan för Rössös damer i division 1-fotbollen.

Uddevallalaget var, om inte utspelat så i alla fall kraftigt tillbakapressat, redan från start i på förhand svåra bortamötet mot Grästorpslaget Gauthiod som de senaste säsongerna blivit ett litet spöke för Rössö.

– Ja, det här var fjärde raka utan seger, konstaterar Rössötränaren Niklas Christensson.

Matchens enda mål kom redan i efter tio minuter sedan Gauthiod hittat rätt med en av flera bollar bakom Rössös backlinje och Josefin Andersson säkert placerade in bollen inför endast 63 åskådare på Lunnevi.

Rössö sårades rejält av hemmalagets taktik med långa bollar som också gynnades av en kraftig medvind. Hade det inte varit för två riktigt fina räddningar av Rössömålvakten Alexandra Josefsson hade det mycket väl kunna vara 3–0 efter den första halvleken.

– Vi kom fel in i matchen och fick inte igång vårt spel. Vår första halvlek är inte alls bra, säger Christensson.

Det blev dock bättre, sett med Uddevallaögon. Rössö kom ut till andra halvlek med återvunnet självförtroende och ny energi vilket också kom att spegla matchbilden. Några förändringar i uppställningen bidrog också till att Rössö blev det spelförande laget.

– Det var nog 7–0 till oss i avslut och 4–0 i hörnor i den andra halvleken. Vi var inte riktigt heta och hade därför svårt att skapa några riktigt farliga lägen, säger Rössötränaren som kunde konstatera att en bortrensad boll på mållinjen var den närmaste hans lag kom en kvittering den här kvällen.

– Vi får spräcka den här sviten i höst i stället, säger han.

Skadeläget bland lagets forwards har varit ett bekymmer, men nu finns en ljusning. Nyförvärvet Jennica Johansson, som sedan några veckor och tre matcher har varit utanför truppen sedan hon drabbats av låga blodvärden, är nu tillbaka i träning.

– Skönt att hon har repat sig och får börja träna igen även om det kanske dröjer några veckor innan hon är helt igång igen. Hon behövs i laget.

Matchfakta

Division 1 Nordvästra, damer

IK Gauthiod–IK Rössö Uddevalla 1–0 (1–0)

Mål: 1–0 Josefin Andersson (10)

Publik: 63

MEST LÄST