Ljungskiles Filip Karlin i närkamp med Oddevolds Mido under höstens Uddevalladerby.
Ljungskiles Filip Karlin i närkamp med Oddevolds Mido under höstens Uddevalladerby. Bild: Håkan Fredriksson

Filip Karlin till Stockholm för stjärnmatch

Ljungskiles ytterback uttagen i division 1 södras talanglag.

ANNONS
|

Den 17 november spelar de bästa talangerna i division 1 mot varandra. Ett lag från norrettan och ett från söderettan med spelare födda 1998 eller senare ska avsluta säsongen med att mötas på Tele2 arena.

Matchen kallas "Morgondagens stjärnor" och Filip Karlin från Ljungskile SK är en av spelarna i det södra laget.

– Det är självklart roligt, jag visste inte ens att den matchen fanns. Det blir spännande med en resa till Stockholm och spela på Tele2 arena. Jag följer inte svensk fotboll så mycket men min pappa är Bajenfan, berättar Filip Karlin som därmed helt säkert får en trogen supporter på läktaren i Hammarbys hemmaarena.

ANNONS

En smartare högerback

Under hösten har Ljungskile nått stora framgångar under tränaren Jörgen Wålemark som spelat Karlin som högerback i ett starkt försvar. Totalt har 20-åringen startat 18 matcher i serien.

– Jag har tagit ett större kliv i laget både defensivt och offensivt. Blivit lite smartare, säger Filip Karlin som trivs med Jörgen Wålemark.

"Han tror på mig"

– Han har alltid sagt att han tror på mig och det stärker. I min position ska jag vara frejdig på kanten och komma till inlägg. Sedan har vi bra organisation i backlinjen och inte släppt till så många chanser.

Matchen mellan "Morgondagens stjärnor" spelas veckan efter serieavslutningen i division 1. Filip Karlin finns dock inte med i truppen till lördagens bortamatch mot Lund. Efter tre gula kort är han avstängd. För Ljungskile, som redan säkrat kontraktet i division 1, finns fortfarande motivationen att plocka fler poäng så här i slutet på säsongen.

– Vi vill göra ett bra resultat och få en bra känsla inför nästa år, säger Jörgen Wålemark.

Inför matchen

Division 1 södra

Lunds BK–Ljungskile SK

Klostergårdens IP: Lördag 14.00

Läget i laget: Alexander Mellqvist, Hampus Dahlqvist och Arvin Shojaee är tillbaka efter avstängning. Istället saknas Filip Karlin, Roger Thomson och Linus Dahl på grund av avstängning.

ANNONS