Orust vann förra årets DM-final mot Rössö. I år får de möta Vallen i finalen.
Orust vann förra årets DM-final mot Rössö. I år får de möta Vallen i finalen. Bild: Nemanja Kazic

Finalklart i damernas DM

I den ena semifinalen blev det storseger. I den andra var det jämnt. Nu är finallagen i Bohusläns DM klara.

|

På onsdagskvällen spelades båda semifinalerna i damernas distriktsmästerskap. Rössö mötte Vallen och fjolårsmästarna Orust spelade mot Bullaren.

Orust FC gjorde processen kort med sin seriekonkurrent. De hade ledningen med 3–0 efter halva tillställningen på Tavlebordsvallen och när domaren blåste av var ställningen hela 8–0 till laget som nu får chansen att försvara DM-titeln.

Vallen vände till vinst

Fjolårets finallag IK Rössö åkte till Stora Höga för sin semifinal mot Vallens IF. Favoriterna från division 1 tog ledningen i den första halvleken och då talade det mesta för en finalrepris.

Vallen ville dock annat och vände på resultatet efter pausen. Därmed gick de till final efter två mål av Lisa Lindqvist.

Det är ännu inte klart när finalen mellan Vallen och Orust ska spelas. Lag med lägst serietillhörighet får hemmaplan men eftersom båda lagen spelar i division 2 så kommer hemmaplan att lottas.