Från IFK till IFK – inför mötet med IFK

IFK Uddevalla futsal förstärker laget inför helgens seriefinal. En tidigare motståndare med näsa för mål kan göra debut på söndag.
– En tvåvägsspelare som är väldigt komplett, säger Lalo Rojas om Malin Larsson.

ANNONS
|

IFK Uddevalla futsals damer har ännu inte förlorat i Regionala futsalligan. Tre segrar och ett kryss är facit inför den femte matchen i helgen.

Och lördagens seriefinal mot IFK Göteborg kan avgöra hela säsongen.

– På sätt och vis är det så men även om vi skulle förlora så finns det fortfarande en chans att gå till slutspel. Det är en viktig match och det är Göteborg som har pressen på sig att vinna för vi leder serien på målskillnad, säger IFK Uddevallas tränare Lalo Rojas.

Har utvecklats sedan premiären

Den första matchen mellan lagen var premiären i början av november som slutade 3–3. Sedan dess har båda lagen vunnit sina matcher. Trots att RFL södra Götaland bara är halvvägs talar mycket för att de båda kamratlagen gör upp om seriesegern som ger en plats i SM-slutspelet.

ANNONS

– Vi har utvecklats sedan vi möttes i premiären. Vi har mer spets nu och sätter organisationen i försvaret bättre nu. Det är inte 100 procent ännu men mycket bättre, säger Rojas.

I veckan har IFK förstärkt laget med en av förra årets vassaste motståndare. Malin Larsson gjorde två mål för IFK Skoghall mot IFK Uddevalla i premiären förra säsongen. Sedan ytterligare tre i returen som Skoghall vann med 6–1 i Karlstad.

Meriter från U17-landslaget

Totalt blev det tolv mål på tio matcher förra säsongen. Nu har Malin Larsson flyttat till Göteborg och kommer i fortsättningen att spela i IFK Uddevallas vita tröja.

– En jättespännande spelare som vi stötte på två gånger förra året. Hon har tränat med oss sedan förra veckan och är aktuell för spel i helgen, säger IFK-tränaren om 19-åringen som har erfarenhet från U17-landslaget i futsal.

– Hon har spelförståelse och bra avslut. En tvåvägsspelare som är väldigt komplett för att vara 19 år.

Den Regionala futsalligan spelas över sex serier där vinnarna i varje plus de två bästa tvåorna går till SM-kvartsfinal. Inför helgens match återstår fyra omgångar.

ANNONS