Fredrik Söderqvist.
Fredrik Söderqvist.

Futsalen först för Fredrik

Trots att han är en jagad fotbollsspelare sätter Fredrik Söderqvist futsalen först.

ANNONS
|

Landslagsman i futsal och nyckelspelare i IFK Uddevalla. Samtidigt en jagad spelare i fotbollen. Tre klubbar vill ha skyttekungen Fredrik Söderqvist.

Division 2-klubben FC Trollhättan och nye tränaren Tor-Arne Fredheim drog igång säsongen under måndagskvällen. På plats fanns Svanes anfallare Fredrik Söderqvist.

Han är eftertraktad för sina egenskaper som målskytt. Svane har klättrat uppåt en serie varje år fram till 2016 och under den resan har Söderqvist varit en viktig del. 123 mål på fyra säsonger får såklart upp ögonen på många klubbar.

Den förre Ljungskiletränaren Tor-Arne Fredheim fungerade som bollplank åt Lennart Göransson i Svane förra året . Därför känner han väl till 23-årige Söderqvists kunskaper.

ANNONS

– Han har varit på några träningar och det är en duktig tränare. Han känner mig och det känns bra, säger Fredrik Söderqvist dagen efter första FCT-träningen.

Läs mer: Tor-Arne Fredheim testar Fredrik Söderqvist

Om det blir någon mer träning på Edsborg är inte säkert.

– Jag har futsal resten av veckan och den går först just nu. Vi är på väg mot slutspel med IFK och har en bra chans på SM-guldet i år, säger Söderqvist som har fler erbjudanden.

– Jag har fått ett kontraktsförslag från FCT och jag åkte dit för att träffa laget. Jag snackar med "PP" (Mattias Pettersson-Pohl, Svanetränare) och ytterligare en klubb. Det är tuffa val och handlar om vad som är bäst för mig i framtiden. Jag har lite att fundera på men det är alltid kul att vara omtalad.

Under kommande helg spelar IFK Uddevalla futsal hemmamatcher på lördag och söndag.

ANNONS