Mästare. Robert Lipvac (med kaptensbindeln) vann Gothia cup för 18-åringar med BK Häcken 2015.
Mästare. Robert Lipvac (med kaptensbindeln) vann Gothia cup för 18-åringar med BK Häcken 2015.

Gothiamästare gör Oddevoldtruppen komplett

På onsdagen skrev ­Oddevold kontrakt med en anfallare – och en riktig målskytt dessutom.

ANNONS
|

Under större delen av sommaren har Oddevold kollat på en anfallare som kan förstärka a-truppen.

Johan Patriksson skadade knäet mot Kristianstad den fjärde juni och när det stod klart att han missar hela – eller åtminstone större delen av – säsongen har Oddevold letat efter en ersättare.

David Johannesson var aktuell, men hamnade i seriekonkurrenten Östers IF. Sedan har det varit tyst, fram tills nu.

Robert Lipovac, 19 år, lämnade Häcken under vintern och redan då hade den målfarlige anfallaren ögonen på sig. Lipovac tränade med Ljungskile en period men skrev på för Gunnilse i division 2 inför säsongen.

ANNONS

– Han hade ett halvårskontrakt med Gunnilse där han gjort fem mål och fem assist, säger Oddevolds sportchef Johan Ederwall och berättar att intresset för Lipovac funnits länge.

– Vi har haft honom på tapeten tidigare. Förra hösten kollade vi på honom, Daniel Krezic och Mark Fezarit. Nu var han tillgänglig och är den forward vi behövde.

Vilken spelartyp är han?

– En snabb, djupledsgående och målfarlig forward. Han och Krezic hittar varandra jättebra och jag tror att han har gjort 84 mål på 79 matcher i Häckens U17- och U19-lag, säger Ederwall.

Värvningen av Robert Lipovac blir Oddevolds enda under sommaren.

– Vi sitter nöjda med vår nuvarande trupp, berättar sportchefen som inte är säker på att nyförvärvet blir spelklar tills på tisdag när Division 1 södra startar om och Oddevold möter Norrby på bortaplan.

– Det blir på håret, vi får kolla på måndag.

ANNONS