Mergim Berisha gjorde två mål mot Skövde United.
Mergim Berisha gjorde två mål mot Skövde United.

IFK gjorde jobbet i "lätta" matchen

Motståndarna ligger sist, saknade sin stjärna och hade bara en avbytare. Då gick IFK Uddevalla in och gjorde jobbet som krävdes för att vinna.

ANNONS
|

Det finns tuffa matcher. Den typen av matcher som gäller mycket för båda lagen, som kräver topprestationer och rätt fokus.

Sedan finns det lätta matcher. Den typen som laget bara ska vinna och därför har allt att förlora.

När IFK Uddevalla mötte Skövde United i Agnebergshallen på lördagen var det den andra sorten. Därför var det ett styrkebesked att IFK inte tog lätt på den lätta matchen. 8–2 var resultatet av ett gediget jobb.

Motståndarna saknade sin bäste spelare, Sargon Abraham som också är seriens bäste målskytt.

Bara dryga minuten hade gått när Robert Bagger träffade målställningen för andra gången. Det skulle dock inte bli en eftermiddag när IFK Uddevalla hade marginalerna mot sig. Snabbt var det 2–0 och sedan vräkte sig Fredrik Söderqvist fram och rullade in trean precis före pausen, hans andra för dagen.

ANNONS

– Vi är favoriter innan matchen och det pratade vi om, vi underskattade inte någon duell. Det fanns inte samma aggresivitet som om vi hade mött Borås hemma, den hittar vi inte här men vi gör exakt det vi ska göra, säger tränaren Mikael Alfredsson.

I den andra bytte hemmalaget många spelare och de som inte spelat så mycket under säsongen fick chansen. När Skövde samtidigt endast hade fem utespelare tillgängliga så tog bredden ut sin rätt.

Under långa stunder fick inte Skövde låna bollen.

– Alla som var med i truppen fick spela och det vara kul att se de unga. De gör det väldigt bra och det är viktigt att de tar chansen. Nu får jag och Lalo (Rojas, tränare) svårare att ta ut laget, säger Alfredsson.

Efter pausen fick publiken i Agnebergshallen se några riktigt snygga mål. Bland annat var sitt skott i krysset från Mergim Berisha och Donat Gashi.

– Jag dribblade in i banan och klippte till, fick in en fullträff och den gick in. Det kändes stabilt och vi gör vad vi ska i dag. Vi tröttade ut dem, säger Mergim Berisha.

Det enda negativa som kan rapporteras var att Skövde tilläts sticka upp och göra två mål i slutet.

ANNONS

– Vi bytte väldigt mycket och det var lite kalla ben och så. Men sedan höjde vi det igen, säger Mikael Alfredsson.

IFK Uddevalla spelar nästa hemmamatch redan på söndagen, då mot Torslanda.

ANNONS