IFK Uddevalla föll mot bottenlaget

Ett ungt IFK Uddevalla föll mot bottenlaget Lidköping på hemmaplan.

|

IFK Uddevalla har hamnat i ett mellanläge i division 2 där det varken gäller i toppen eller botten. I fredagskvällens match på Kamratgården mot Lidköping blev det förlust med 1–2 efter att Lidköping varit i ledningen i paus. 1–0 kom redan efter fem minuter och 2–0 stod det redan efter åtta minuters spel.

- Det var väl två målvaktstavlor egentligen, säger tränaren Jörgen Ericson.

Därefter valde Lidköping att försvara sig och lyckades göra det bra. IFK Uddevalla hade dock ett stort spelövertag i den andra halvleken, men lyckades inte omsätta chanserna till mål.

- Vi skapar hur mycket som helst utan att kunna göra mål. Jag är nöjd med attityden och inställningen. Det är bara synd att det inte räcker, säger Ericson.

Ett mål blev det dock genom för dagen mycket duktige Adam Engelbrektsson i mitten av den andra halvleken. Han slog in bollen efter fint förarbete av Lucas Hallberg. IFK Uddevalla tog sig alltså lite närmare i den andra halvleken. Men det räckte inte.

IFK Uddevalla möter i nästa match tabellfyran Gauthiod. IFK har också kvar att möta topplaget Karlstad BK.

- Självklart ska vi nu försöka hjälpa Grebbestad genom att vinna de matcherna, säger Ericson.