Inga mål - men full fart i premiären

0–0 och snöblask låter inte som optimala förutsättningar, men IFK Uddevalla och Ljungskile SK fick det ändå att ibland spraka och gnistra om träningsspelspremiären.

ANNONS
|

– Det var frejdigt, men mer hjärta än hjärna, och lite som jag hade förutsett matchen. Lite barnsjukdomar, halvkonstiga val och många nya spelare, men nu har vi tid fram till seriestart att sätta vår prägel på detta. Vi har lite att skruva på, säger Ljungskiles tränare Glenn Ståhl.

Ska man dela in matchen så var första halvleken IFK Uddevallas medan Ljungskile tog över helt i den andra - och att man i IFK nog var betydligt mera nöjda med resultatet än vad LSK:arna var.

– Det var riktigt bra spel från oss från start, säger IFK-tränaren Jörgen Ericson som inför matchen ville se attityd, löpvilja och mod.

ANNONS

Det fick han - och ett oväntat väl samlat lag. Hemmalaget låg väldigt rätt i sina positioner och fick också utdelning på kloka löpningar, hyggligt passningsspel och några halvfarliga avslut. Samtidigt var försvaret stabilt.

– Det var ett bra besked. Jag är imponerad av många, inte minst mittbacksparet Edon Qeriqi och Johan Ewerlöf.

Framåt demonstrerade nye Gustav Kjellström sin snabbhet och även om bollkontrollen inte var på topp i lördagens match visade han hur viktig han kan bli för laget. Friläget i början av den första halvleken missade han dock.

– I division fyra finns mer tid, men här måste han avsluta snabbare. Det är OK, det är första gången han ställs mot ett sådant här motstånd, säger Jörgen Ericson.

Ljungskile skapade några lägen under de första 45 minuterna, men aldrig några avslut som gick på mål och anfallet saknade fart.

Efter halvtid, när snön började falla över Kamratgården, var det ändå Ljungskile som förde matchen medan IFK tappade i organisation och skärpa.

– Då var vi lite fladdrigare och mer som man kunde vänta sig av en första träningsmatch, konstaterar Jörgen Ericsson.

Även om spelet hackade i försvar och anfall fick Ljungskile mer utrymme och kunde också mycket väl ha tagit ledningen, men en reflexräddning av Craig Stephenson på Robin Strömbergs avslut i 60:e minuten gjorde att nollan stod sig.

ANNONS

Ju närmare slutsignalen kom, ju mer trummade Ljungskile på för ett avgörande. Aleksandar Kitic var närmast, men IFK höll undan.

– Vi äter oss in i matchen och det fanns en vilja att löpa och visa engagemang och irritation som det ska vara, säger Glenn Ståhl.

I Ljungskile var det träningsspelande Hampus Dahlqvist från IFK Göteborg som imponerade mest med fin speluppfattning, teknik och het vilja. Precis vad lagledningen efterlyser.

– En smårivig spelare som är bra en mot en. Vi får ta en diskussion med honom och hans representanter, säger Glenn Ståhl som ser fram emot träningsspel mot Utsikten för ett nytt besked om var laget står.

0-0 Tränarna kommenterar https://t.co/0EKlZDYy6y

— Bohusläningen Sport (@BnSporten) 4 februari 2017

Matchfakta

IFK Uddevalla–Ljungskile SK 0-0

IFK: Craig Stephenson - Fredrik Brändén (60), Edon Qeriqi (90), Johan Ewerlöf, Andreas Johansson (75) - Robert Bagger, Linus Skarin, Sebastian Jaconelli, Kristoffer Larsson, Joakim Berggren (65) - Gustav Kjellström.

Byten: Jonas Andersson (60), Bilal Moussa (65), Edvin Osmani (75) Andreas Johansson (90)

Ljungskile SK: Simon Forslund - David Frölund, Peter Mandic, Linus Dahl, Filip Karlin (60) - Hampus Dahlqvist, Aleksandar Kitic, Patrik Wallin, Jakob Olsson - Tommy Filipovic (45), Robin Strömberg.

Byten: Jonathan Gustafsson (45) Alexander Mellqvist (55) Ronni Mleczkovicz (60)

Domare: Samir Suhonjic. Assisterande: Jose Canelo och Rasmus Andersson.

Publik: 223

ANNONS