Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Överväger bud. Rössös skyttedrottning Irvina Bajramovic, 20, överväger bud från klubbar från högre divisioner.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Irvina - en jagad måldrottning

Irvina Bajramovic vann skytteligan när Rössö slutade tvåa i årets division 1. …Nu överväger hon bud från andra klubbar.

Rössö:s anfallare Irvina Bajramovic har svarat för en strålande säsong i damettan. Med sina 34 mål vann hon skytteligan överlägset framför Ida Mörk, Gauthiod på 15 mål. Det har lett till att klubbar från högre divisioner fått upp ögonen för den 20-åriga anfallaren från Varekil.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Det är några klubbar som har hört av sig, men jag vill inte gå in närmare på vilka klubbar det handlar om. Det är dock mycket som måste stämma med min vardag innan jag kan bestämma mig, säger Irvina Bajramovic, som vill spela så högt upp som möjligt.

Enligt henne handlar det om klubbar från elitettan och uppåt.

När kommer du att bestämma dig?

– Jag vet faktiskt inte, det kanske kan ta ett par månader innan jag bestämmer mig, berättar hon.

Irvina Bajramovic kom till Rössö inför säsongen 2014 från Torslanda. Men hennes första säsong i klubben, blev inte alls som hon hade tänkt sig. Hon fick stora delar av säsongen spolierad på grund av skador.

– I år har jag hittat min roll både i laget och på planen och det har gett resultat. Spelarna och ledarna har hela tiden trott på mig och det betyder mycket för mig.

Bajramovic berättar att hon har utvecklats och blivit en bättre spelare jämfört med i fjol. Hon tycker att hon har utvecklat både spelförståelse och rörelsemönster över hela planen.

Varför har du lyckats så bra i år?

– Jag har tränat mycket på egen hand tillsammans med min pappa och sedan har jag haft bra spelare runtomkring mig. Utan dem hade jag inte kunnat göra alla dessa mål. Dessutom har jag fått stort förtroende av tränarna.

Hennes Rössö blev tvåa i division 1 Norra Götaland bakom seriesegrarna Holmalund.

– Vi har gjort en väldigt bra säsong med tanke på att vi hade ett helt nytt lag inför säsongen. Vi började knackigt, men efter några omgångar började vi spela bra och då kom vinsterna, säger Bajramovic som trivs jättebra i Rössö.

Hon säger att sammanhållningen i laget är riktigt bra och att laget hela tiden vill utvecklas och bli bättre.

– Jag trivs jättebra i föreningen med både spelarna och ledarna. Det är en fantastiskt bra klubb och jag kan tänka mig att stanna kvar, men vi får se.

Det är inte första gången Irvina Bajramovic vinner skytteligan. 2011 vann hon skytteligan när Gilleby/Stala Orust vann division 3.

– Det känns jätteroligt att vinna skytteligan, men jag hade inte kunnat göra det utan mina lagkompisar. I år har jag dessutom fått spela mer centralt jämfört med innan. Det är där jag hör hemma, avslutar Irvina Bajramovic.

Men just nu ligger hennes fokus på att rehabträna sitt knä efter vridningen hon ådrog sig i hemmamötet mot Rävåsen för ett par veckor sedan.