Jörgens LSK möter Jörgens LSK – i LSK-hallen

Med kort varsel har Ljungskile planerat in årets första träningsmatch.

ANNONS
|

Den 10 februari skulle Ljungskile SK har startat med träningsmatcherna. Bortamatchen mot Karlstad BK var först ut under försäsongen 2019.

Men snabbt blev planerna ändrade. Nu spelas årets första match istället i Norge nu på lördag. Ljungskile åker till Lilleström, nordost om Oslo, för att möta Lilleström SK, till vardags i den norska högstaligan Eliteserien. Det var den norska klubben som fick ett återbud från Stabaek och ställde frågan till Ljungskile.

Wålemarks tidigare klubb

Därmed möts Jörgen Wålemarks Ljungskile och Jörgen Lennartssons Lilleström i de båda LSK-klubbarnas första match för året. Platsen är LSK-hallen, en inomhusarena för fotboll med plats för 3000 åskådare. Avsparken är klockan 14.00.

ANNONS

– Kul att möta riktigt bra motstånd. Det har varit svårt att få till ett bra underlag hittills under januari och vi får nu tillfälle att spela i en inomhushall med perfekt konstgräs, säger Jörgen Wålemark till klubbens hemsida.

Ljungskiletränaren har själv spelat i Lilleström. Han gick dit efter avancemanget till allsvenskan och spelade där i ett år, 1997. 17 matcher och tre mål blev det i Lilleströms gula tröja.

ANNONS