Ånger- och hoppfull. Jakob Olsson fördömer sitt agerande när han slog en Syrianskaspelare i magen och tror att hans LSK kan lämna den absoluta botten.
Ånger- och hoppfull. Jakob Olsson fördömer sitt agerande när han slog en Syrianskaspelare i magen och tror att hans LSK kan lämna den absoluta botten.

Jakob Olsson ångrar slaget mot Syrianska

Ny ödesmatch i botten. Då måste LSK fokusera på rätt saker. "Vi ger tusen procent", säger Jakob Olsson, som ångrar sitt tilltag mot Syrianska.

ANNONS
|

Det var ett frustrerat LSK i forceringsfasen i hemmamötet med Syrianska. Innan dess att Ken Fagerberg visats ut efter ett direkt rött kort slog lagets straffmålskytt till motståndarlagets Bachir Katourgi i magen.

Något som Jakob Olsson nu ångrar.

– Det hör inte hemma på en fotbollsplan. Men sådant händer i stridens hetta. Är det mycket känslor inblandat kan det leda till att både positiva och negativa saker händer, säger 25-åringen.

Se situationen här:

Han tycker att lördagens insats var symtomatisk för årets upplaga av LSK.

– Det är något som speglar Ljungskile säsong: Vi får kämpa väldigt hårt för att få med oss någonting framåt, samtidigt som det går för lätt bakåt. Vi är inte där vi ska vara. Det är helt enkelt inte tillräckligt bra.

ANNONS

Nu väntar en ny livsviktig match i superettan mot ett nytt bottenlag från Södertälje. Assyriska – med sex raka matcher utan vinst och tre raka kryss – tar emot LSK.

– Det är ett passningsskickligt lag med många individuellt duktiga spelare. Det blir en svår match. Men vi ska åka upp och ta kampen för att få med oss ett bra resultat hem.

Med tanke på att ni är sist och Assyriska är på kvalplats tre poäng före er, måste ni inte vinna den här matchen?

– Det har vi känt tidigare, mot Ängelholm och Syrianska, också. Nu är det samma läge igen. Vi är i stort poängbehov, och att vinna över Assyriska är viktigare än att slå ett topplag med tanke på vart de är i tabellen, säger Olsson.

– Vi ligger sist, har inget att förlora och ska bara ut och köra med tron på oss själva. Det vi får rikta in oss på nu är en kvalplats. Och det ger vi alla tusen procent för att klara.

Märks det av i truppen att läget är som det är?

– Situationen är jobbig och det är mycket press på oss spelare. Klart att det blir lite sämre arbetsförhållanden, men vi är medvetna om vad vi står inför.

ANNONS

Samtidigt säger Olsson att det andas mer optimism sen nye tränare Lukics tillträde. Och med allas hjälp tror han att laget kan lämna platserna som innebär direkt nedflyttning till division ett.

– Jag tycker att vi har ett helt annat go i laget med Zoran. Det var lite nerkört och dålig stämning i somras när det fortsatte gå dåligt efter uppehållet. Nu är lagsammanhållningen bättre och med en bra kollektiv arbetsinsats ska vi nå ett kval.

LSK-tränaren själv delar den bilden.

– I det här läget hade jag förväntat mig en mer dämpad trupp, men det är trots ett utsatt läge mycket energi och optimism inför fortsättningen, säger Lukic.

Vad säger du om Assyriska?

– Ett skickligt spelande lag som, likt Syrianska, är bra i medgång. Så den här gången gäller det att vi inte släpper in ett tidigt mål. Men de är inte lika bra i motgång, så lyckas vi hålla 0–0 ett tag ökar våra chanser att ta tre poäng.

Avspark

Superettan

Assyriska FF–Ljungskile SK

Södertälje Fotbollsarena onsdag 19.00

Skador/avstängningar: Gabriel Altemark Vanneryr (hälskada), Hampus Andersson (knäskada), Ken Fagerberg (avstängd), Allan Mohideen (avstängd)

Preliminär startelva: August Strömberg – Ahmed El Amrani, Petter Björlund, Josemar, David Frölund – Jakob Olsson, Alexander Mellqvist, Aleksandar Kitic, Ahmed Suleiman – Tim Nilsen, Hannes Stiller

Tre senaste matcher:

Assyriska: IK Frej (h) 0–0, AFC United (b) 0–0, Ängelholm (h) 2–2

LSK: Syrianska (h) 1–2, Ängelholm (b) 1–1, AFC United (h) 1–2

ANNONS