Dubbeljobb. Lalo Rojas ska i fortsättningen kombinera tränarsysslan i IFK Uddevalla futsal med Herrestads fotbollslag i division 2.
Dubbeljobb. Lalo Rojas ska i fortsättningen kombinera tränarsysslan i IFK Uddevalla futsal med Herrestads fotbollslag i division 2. Bild: Erik Weiefors

Lalo Rojas blir tränare i Herrestad

Herrestads AIF har sökt en ny tränare under hösten. Nu är det klart att Lalo Rojas kommer att ingå i division 2-lagets ledarstab under nästa år.
– Det ska bli spännande att utveckla dem, säger Rojas.

ANNONS
|

Det var i somras som Eva Vikarand lämnade tränarrollen i Herrestads AIF. Någon ersättare som huvudtränare har ännu inte hittats men en förstärkning på ledarsidan är klar.

Lalo Rojas kommer att medverka på två träningar i veckan samt matcherna under den kommande säsongen.

– Jag ska ingå i ledarteamet men kan inte ha huvudansvaret, det har jag inte tid för, säger Rojas som just nu också är mitt uppe i säsongen med IFK Uddevalla futsals damer.

Ett ungt lag

Han ser fram emot att återvända till fotbollen efter två år frånvaro. Senaste fotbollslaget han tränade var IK Rössös U-trupp 2016.

– Herrestad har ett ungt lag där det finns mycket att jobba med. Det ska bli spännande att utveckla och föra dem framåt.

ANNONS

Jobbade med Fredheim

Tidigare har Lalo Rojas tränat herrlagen i IFK Uddevalla, IK Svane och Herrestads AIF. Han var också assisterande tränare till Tor-Arne Fredheim i Ljungskile under 2013.

I Herrestad finns Malin Rindvik och Niclas Nilsson kvar i ledarstaben sedan förra året. Jakten på en huvudtränare fortsätter.

– Vi söker en som ska ha mer ansvar för att Lalo har futsalen och jobbet som tar en del tid också, säger Niklas Johansson i Herrestads fotbollssektion.

ANNONS